Home >>> Archief
De aspirant vormelingen een stukje korter bij de Hemel PDF Afdrukken E-mail

De aspirant vormelingen een stukje korter bij de Hemel

Op 14 maart j.l. kwamen de aspirant vormelingen na de carnavalsvakantie weer samen om zich op het vormsel voor te bereiden. De begeleiders hadden voor deze samenkomst een verrassing aangekondigd. Deze verrassing bestond den eerste uit een speurtocht door de parochiekerk.

Op begaande grond werd door de pastoor het een en ander uitgelegd. Een etage hoger stond een Orgel virtuoze en gaf hun informatie en uitleg over de orgel en kerkmuziek. En als hoogtepunt (letterlijk als figuurlijk) zouden we dan noch enige verdiepingen hoger klimmen.

De gewelven van boven zien was al een hele ervaring maar vanuit de dakluiken de omgeving te bekijken was dan, zo was te horen, ‘super’.

 

Vandaar merkten dan enige jongens op dat de woonkamer van de pastoor vol mensen zat, ofschoon hij bij de speurtocht aanwezig was. Eigenlijk was dat niet verwonderlijk want de pastoor was jarig, hij was 65 jaar jong geworden. In het begin van de samenkomst hadden we de jarige natuurlijk toegezongen maar toch willen we wij hem via deze weg nogmaals heel hartelijk feliciteren en alle goeds en Gods zegen voor zijn toekomst wensen.

De zicht vanuit de dakluiken boven de gewelven was toch nog wat begrenst en zo klauterden we nog wat hoger. Eerst kwamen we in de klokkenkamer in de kerktoren en verder over een steile ladder naar de spits van de kerktoren. Hier boven toch al een stukje korter bij de Hemel, hadden we door een luik een geweldig overzicht over ons dorp en een super vergezicht.

Nadat we uit de hoogte waren afgedaald en weer vaste Schinveldse grond onder de voeten hadden, mochten de jongens en meisjes de tweede verrassing in ontvangst nemen. Het was een kleine attentie van de jarigen; ook de tweede begeleider was een paar dagen van te voren jarig geweest.
Blijkbaar tevreden over de invulling van deze samenkomst gingen de jongens en meisjes verder hun weg voor deze dag te gemoed. w.g.

Klik voor foto’s!

Laatst aangepast op zaterdag, 15 maart 2014 13:28