Home >>> Jeugd en Jongeren >>> Verhalen >>> Maar wanneer ...?
PDF Afdrukken E-mail

Maar wanneer ...?

De oude Joram zit aan tafel in zijn huisje. Bij het licht van een kaars leest hij in een boek, het is de bijbel. Hij leest in het evangelie van Lucas. Het gaat over dat koninkrijk van God dat komen zal. Maar wanneer…? Joram leest dat je goed moet opletten, dat je waakzaam moet zijn, want wanneer het precies klaar is weet niemand. Het is net als met een knecht die op zijn meester wacht die laat thuis komt. Die knecht is niet naar bed gegaan maar heeft de lampen aangestoken en blijft aangekleed wachten totdat zijn meester er is.

Joram mijmert wat voor zich uit, dat Koninkrijk van God, daar is al zo veel over gezegd en geschreven, hoe dat er uit zal zien. Joram bladert terug in de bijbel. Hij zoekt een gedeelte in Jesaja op, dat vindt hij zo prachtig. Ja, daar heeft hij het. Het gaat over een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, hoe mooi het daar zal zijn. Jeruzalem wordt weer een prachtige stad waarin blije mensen wonen. Niemand zal jong sterven, iedereen wordt oud. De mensen zullen wijngaarden aanplanten die heerlijke vruchten zullen voortbrengen. Waar mensen echt van kunnen genieten. God zal alles goed maken.

Dan komt Joram bij het gedeelte wat hij eigenlijk het mooiste vindt. Het gaat over de wolf en het lam die samen in de wei lopen. De leeuw en het rund die samen stro eten en de slang zal zich voeden met stof.

Joram kijkt stil voor zich uit, hij probeert het zich voor te stellen hoe dat zal zijn. Zal hij dat nog meemaken? Hij denkt van niet, maar is dat zo belangrijk? Nee, denkt Joram, als mensen maar blijven geloven dat het ooit en niet nooit gebeurt, dat is belangrijk.

Dat mensen elkaar blijven vertellen van dat Rijk van God dat komen zal, dan zal iedereen gelukkig zijn.

Bron: Uit de methode voor kinderdienst Bonnefooi.

Laatst aangepast op zondag, 19 september 2010 10:06