Home >>> Jeugd en Jongeren >>> Verhalen >>> Een bijzonder bericht
PDF Afdrukken E-mail

Een bijzonder bericht    lees lucas 1:26-56

Heb jij de laatste tijd iets gehoord of gezien over maatregelen om zuiniger met het milieu om te gaan? Misschien ken je de film van Al Gore, die vice-president is geweest in Amerika? Thuis heb je misschien ook al eens een spaarlamp gezien, of gaan jullie op de fiets naar school omdat dat veel beter is voor het milieu en voor jezelf.

Zo kun je nog wel meer dingen bedenken om te voorkomen dat we de natuur verpesten. Het is nog lang niet genoeg, maar zoals een gezegde luidt: ‘Verander de wereld, begin bij jezelf.’ Dan kunnen we met kleine stapjes uiteindelijk met elkaar toch iets groots bereiken.

Toen Jezus geboren werd, was dat niet direct wereldnieuws. Kranten of het Jeugdjournaal waren er nog helemaal niet, dus de meeste mensen wisten nog niets van de baby in de buik van Maria. Ze was helemaal alleen toen de engel het haar kwam vertellen. Zelf snapte ze wel meteen dat haar Zoon een heel bijzonder Kind zou worden.

Elisabeth begreep het ook en ze was erg blij voor haar nichtje. Zij zou de moeder worden van een Man die inderdaad de wereld zou veranderen. Misschien zou niet de hele wereld in één keer goed zijn, want iedereen mag nog steeds zelf ervoor kiezen om in Hem te geloven of niet.

Toch weten wij nu – meer dan tweeduizend jaar later – nog steeds wie Jezus is. En het bijzondere bericht dat nog altijd geldt: Jezus kent ons allemaal en Hij wil graag dat wij Hem ook willen leren kennen. Bijzonder hè?

Bron: SK nr. 22-2007 pagina 14

Laatst aangepast op zondag, 19 september 2010 10:06