Home >>> Jeugd en Jongeren >>> Verhalen >>> Nieuw begin
PDF Afdrukken E-mail

Nieuw begin

Op school werd Esmee altijd gepest. Zolang ze zich kon herinneren. En waarom? Dat wist niemand meer. Het was gewoon zo. Als je zin had om te pesten, dan nam je Esmee. Esmee ging daaraan onderdoor. Uiteindelijk zat er voor haar niets anders op dan van school af te gaan. Op de laatste schooldag had ze voor het laatst haar oude schoolboeken ingepakt en ingeleverd. Die zag ze nooit meer terug. En haar schriften waren de bak in gegaan.

Met haar schoolboeken en haar schriften had ze haar nare herinneringen net weg kunnen gooien. Dat had ze wel gewild, maar dat kan nu eenmaal niet. Herinneringen kun je niet zomaar weggooien. Die blijven je bij. Toch kan Esmee nu een nieuwe start maken. Met een lege rugzak, met plaats voor nieuwe boeken en nieuwe ervaringen en wie weet ook nieuwe vriendinnen.

Kan het echt? Een nieuwe start maken? God zegt van wel. Hij laat zijn profeet Jesaja zeggen: Blijf niet stilstaan bij het oude, klamp je niet vast aan het verleden. Let op, ik begin iets nieuws. God zegt dat niet zomaar. Zijn volk Israël had een hoop ellende beleefd. De mensen geloofden niet meer in een nieuw begin. Maar God zegt dat ze over het verleden moeten ophouden. Omdat er altijd iets nieuws kan komen. En komt.

Ria Pasterkamp
(Jesaja 43:9 Groot Nieuws Bijbel)

Bron: ‘Uit: Een Zoutkorrel voor elke dag, SGO Uitgeverij, Hoevelaken, 2007’.

Laatst aangepast op zondag, 19 september 2010 10:05