Home >>> Nieuws >>> Nieuws >>> De gemeenschap Emmanuel - Al eens wat van gehoord?
PDF Afdrukken E-mail
maandag, 09 maart 2015 10:08
Article Index
De gemeenschap Emmanuel - Al eens wat van gehoord?
Bijzondere 6-daagse reis 50+
Zomerkamp kinderen 8-12 jaar
Zomersessie Paray-le-Monial 2015
Partituren
All Pages

 


Hier activiteiten van deze zomer

Bijzondere zesdaags reis voor 50-plussers

Van 15 tot 20 juni 2015 organiseert de Gemeenschap Emmanuel een bijzondere reis voor 50-plussers naar de stad van het Heilig Hart, Paray-le-Monial in Midden-Frankrijk. In dit plaatsje is Jezus in de 17de eeuw verschenen aan een kloosterzuster.

Op de schitterende fresco in de visitatiekapel in Paray-le-Monial is te zien hoe de Heilige Margaretha Maria Alacoque Christus voor zich zag. Hij toonde Zijn Heilig Hart en zei daarbij: ‘Zie hier het Hart dat de mensen zo heeft liefgehad’. Jaarlijks komen er –vooral in de zomermaanden- honderdduizenden jongeren, gezinnen en ouderen naar deze Franse plaats om deze woorden tot zich te laten doordringen.

Op het programma staan boeiende lezingen, bezoek aan de verschijningsplaats, gezongen ochtend- en avondgebed, gezamenlijke maaltijden en tijd voor ontspanning. Een van de deelnemers van voorgaande jaren zei: “Er werd met elkaar gewandeld, gelachen, gezongen en gebeden. Het plaatsje Paray ervoer ik als een oase van rust. Een stukje hemel op aarde.” De reis wordt begeleid door een Nederlandse priester.

Vervoer is per luxe touringcar en het verblijf op basis van volpension in een goed hotel in Paray-le-Monial. Kosten zijn €430,- p.p. voor een tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer komt er een toeslag van € 65 bij.

Meer informatie en aanmelding: www.emmanuelnederland.nl of bel: 085 - 273 17 30.


Zomerkamp ‘Dappere David’

Van 18 tot 23 juli 2015 is het Emmanuelzomerkamp: een kamp voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die op de basisschool zitten. Dit jaar is het thema ‘Dappere David’. Het gaat over David uit de Bijbel die zo moedig was en zelfs de reus Goliath versloeg.

In de ochtend is er een inhoudelijk programma met musical en sketches. ’s Middags is er sport en spel en alle ingrediënten die het tot een echt kamp maken: een plensmiddag, kampvuur, bonte avond, speurtocht, lichtprocessie en noem zo maar op!

Locatie is bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt: een voormalig klooster voorzien van alle gemakken: er is een groot sportveld, een speeltuin en zelfs een eigen bos.

Kijk voor meer informatie op: www.emmanuelzomerkamp.nl!


Zomersessie Paray-le-Monial 2015

Iedereen is van harte uitgenodigd om van 25 tot 30 juli mee te gaan naar de zomersessie in Paray-le-Monial: een zomerweek lang tijd voor verdieping, ontspanning, ontmoeting en gebed. Deze reis wordt georganiseerd door de Gemeenschap Emmanuel.

Paray-le-Monial is een bedevaartsplaatsje in de Franse Bourgogne waar Jezus in de 17de eeuw is verschenen aan een kloosterzuster. In deze week komen duizenden jongeren, gezinnen en ouderen uit heel Europa hier naartoe. Het is een bijzonder genadevolle plaats. Een Nederlandse deelnemer zei eens: “de hemel is hier eens opengegaan en dat is nog steeds voelbaar”.

Dit jaar organiseert de Gemeenschap Emmanuel Nederland een reis naar deze zomersessie. U bent van harte uitgenodigd om mee te gaan. Voor vertaling, een Nederlandstalig kinder- en tienerprogramma wordt gezorgd.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op: www.emmanuelnederland.nl.


Samen zingen ook een bijzonder belevenis.

Leden van de gemeenschap Emmanuel hebben door de jaren heen een grote hoeveelheid muziek gecomponeerd. De volgende partituur 'Ik heb water zien stromen' en 'Jezus, opgestane Heer' mag voor de liturgie rondom Pasen worden gebruikt.
Meer muziek kunt u terugvinden op onze website. www.emmanuelnederland.nl

Mocht u vragen hebben, dan horen we het graag.
Harold en Daniella Kuijpers, landelijk coördinatoren Gemeenschap Emmanuel

Laatst aangepast op maandag, 09 maart 2015 10:51