Home >>> Jeugd en Jongeren >>> Uitnodiging >>> Wereld Jongerendagen juli 2016 in Polen
PDF Afdrukken E-mail
zaterdag, 20 juni 2015 09:30

Reis naar Wereld Jongeren Dagen in Polen

We willen met jongeren uit ons bisdom een Wereld Jongeren Dagen reis naar Polen in juli 2016 organiseren, in lijn met het thema “Zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden”. Tijdens de reis zal ook ruimte zijn voor ontspanning en bezichtiging van Polen en de buurlanden. Deze reis staat open voor jongeren vanaf 16 jaar.

Aan de reis gaat een periode van voorbereiding vooraf, en ook daarin staan geloofsverdieping, diaconie en ontmoeting met elkaar centraal. We laten je kennis maken met allerlei diaconale activiteiten in ons bisdom, jouw parochie of jouw buurt en nodigen je uit ook zelf daaraan deel te nemen. Het mooiste zou zijn als je betrokkenheid op zo’n groep ook doorgaat na de Wereld Jongeren Dagen. Bij diaconale activiteiten kun je denken aan iets organiseren voor zieken of bejaarden, spelactiviteiten voor jeugd, zorg voor daklozen, opvang van verslaafden, begeleiden van ex-gevangenen, begeleiden van asielzoekers. Allemaal zaken waarover onze Paus Franciscus geregeld spreekt.

De Wereld Jongeren Dagen zijn een ontmoeting met miljoenen jongeren uit de hele wereld. Jij bent niet alleen in het geloof!! Je ontmoet andere jongeren, die ook geloven in God, in de liefde en zorg voor elkaar, en ook weten dat er in het leven meer van belang is dan alleen uitgaan en computeren. Dat ook zorg voor mensen in onze gemeenschap, die er juist buiten dreigen te vallen, belangrijk is. Dat we samen, jong en oud, een gemeenschap vormen, in onze parochie, in onze buurt of stad.

De eerstvolgende bijeenkomst is op zondag 5 juli a.s., van 14.00-17.00 uur, in de bisdomgebouwen, Swalmerstraat 100 te Roermond. We vertellen dan over onze reisplannen naar Polen, en over diaconie en diaconale activiteiten die je zelf kunt doen. Er is ook voldoende tijd om elkaar te ontmoeten en te spreken. Je mag vrij komen, je hoeft je niet op te geven.

Als jullie nog vragen hebben, dan kunnen jullie contact opnemen met één van de projectleiders:Kapelaan George Dölle, tel.: 06-28729707, email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Kapelaan Rijo Muprappallil, tel.: 06-59082132, email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .'; document.write( '' ); document.write( addy_text80496 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Lees ook meer op www.wjd2016.nl of: facebook WJD 2016 Polen


Laatst aangepast op zaterdag, 20 juni 2015 09:45