Home >>> Nieuws >>> Nieuws >>> Vastenactie 2016: Oeganda
PDF Afdrukken E-mail
zondag, 14 februari 2016 10:18

Door de steeds extremere weersomstandigheden zijn de opbrengsten van het land echter veel te laag. Mensen lijden honger en iets ten noorden van campagnegebied Katakwi overlijden zelfs mensen. Onze project-partner Socadido helpt de gemeen-schappen om te gaan met extreme droogte én extreme regenval, zodat de oogsten verbeteren en de mensen voldoende te eten hebben. Als er een-maal wat productie is, worden de boe-ren geholpen met de verkoop van hun producten. Veel mensen die al zijn geholpen, kunnen inmiddels in hun onderhoud voorzien.

Het campagneproject richt zich op een aantal gemeenschappen in Katakwi, een gebied in het district Teso, waar de hulp nog op gang moet komen. Met de Vastenactie 2016 wordt het werk van Socadido ondersteund en de opbrengst zal naar dit project gaan.

In het jaar van Barmhartigheid staan wij natuurlijk nadrukkelijk stil bij de nood-lijdende medemens. Ook uw steun is van harte welkom. De collecte in de mis voor de Vastenactie 2016 is op Palm-zondag en de zakjes worden opgehaald in de Goede Week. U kunt uw gift ook deponeren in de speciaal daarvoor in de kerk geplaatste collectebus. (Zie ook: www.vastenactie.nl  )

Laatst aangepast op zondag, 14 februari 2016 10:41