Home >>> Archief
Vormselvoorbereiding - kijkje terug en hoe verder PDF Afdrukken E-mail

Vormselvoorbereiding - kijkje terug en hoe verder

Beste jongens en meisjes vormelingen,

beste ouders,

 

De voorbereiding op het H. Vormsel is al weer ver gevorderd. Ik hoorde laatst van de pastoor, dat hij zeer tevreden is over jullie instelling en medewerking, beste jongens en meisjes.

Vrijdag 11 maart j.l. hadden we een kompetente en leuke gastdocente in ons midden. In deze bijeenkomst behandelde zuster Theresa Anne, van de zusters dominicanessen in Sittard, het thema ‘verrijzenis van Jezus’. Dit deed ze op zoon mooie en inspirerend wijze dat jullie aan het einde van de samenkomst van mening waren, dat ze een applaus verdient had. Als herinnering aan deze les heb ik beneden een paar foto’s gezet.

Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen, dat de pastoor en ik een beetje jaloers werden; — grapje hoor!!! —.  Zuster Theresa Anne had natuurlijk jullie applaus echt verdient.

 

Wat gaan we de volgende bijeenkomsten doen?

 

Vrijdag 18 maart treffen we ons op tijd om 15.00 u in de parochiezaal (graag een beetje vroeger de frituur verlaten) en dan zullen wij een ‘speurtocht’ door onze parochiekerk doen. Daarbij zullen wij ons eens de gewelven van boven bekijken en een kijkje uit de dakramen wagen. Verder klimmen we dan de torenspits in, waar we nog een betere kijk over ons mooie Schinveld zullen hebben, zo hopen wij tenminste.

 

Op vrijdag 25 maart gaan we met de parochianen samen de Kruisweg van onze Heer Jezus bidden. Jullie zullen dan ook iedereen een gebedstekst voorlezen. Denken jullie eraan op jullie schoolvrije dag op tijd in de kerk te zijn de dienst beginnt om 15.00 u maar wij verwachten jullie op het laatst om 14.50 u.

 

Op zaterdag 26 maart nemen wij dan allen aan de Paaswake deel. Wij verwachten jullie om 18.45. in de parochiekerk.

 

Op vrijdag 1 april komen we weer gewoon en op tijd in de parochiezaal samen. In deze bijeenkomst hebben wij het dan over het H. Sacrament van het Vormsel.

 

Op vrijdag 8 april gaan we dan in de parochiekerk oefenen voor de vormselviering.

 

Op 15 april zal dan om 19.00 u de feestelijke dienst plaatsvinden, in die jullie door Mgr. Willemsen het H. Vormsel krijgen toegediend. Wij verwachten jullie om 18.45 u in de parochiezaal.

 

Wij wensen ons allen nog een goede en gezegende voorbereidingstijd op pasen en natuurlijk op het vormsel.

WG

 

Laatst aangepast op zaterdag, 19 maart 2016 22:20