Home >>> Archief
H. Sacrament van het Vormsel 2016 PDF Afdrukken E-mail

H. Sacrament van het Vormsel 2016

Op 15 april j.l. hebben 16 jongens en meisjes uit onze parochie het Heilig Sacrament van het Vormsel ontvangen. In opdracht van onze bisschop Mgr. Frans Wiertz kwam Mgr. Dr. Th. Willemssen het dit jaar aan hun toedienen.

In 13 bijeenkomsten kregen de vormelingen de gelegenheid zich hierop voor te bereiden. 
Highlights tijdens de voorbereiding waren zeker de les met Sister Theresa Anne van de Zusters Dominicanessen van Sint Cecilia in Sittard,

de speurtocht door de parochiekerk met een kijkje vanuit de toren over ons mooie Schinveld heen, het bidden van de Kruisweg op Goede Vrijdag samen met de parochiegemeenschap, het vieren van de verrijzenis van Jezus in de Paaswake, waarin een jonge dame en een jonge man het H. Vormsel kregen toegediend door onze pastoor Huub Adema, die dat in opdracht van de bisschop mocht doen.

De sfeer tijdens de voorbereidingsbijeenkomsten zoals ook in de Vormselviering was heel positief. We hopen dat wij de jonge mensen een basis konden meegeven waarop zij met hun geloof in God verder kunnen groeien.

Van harte gefeliciteerd jongens en meisjes en wij wensen jullie toe dat het in de toekomst goed mag blijven gaan met Gods Geest.

Een bijzonder woord van dank spreken wij uit naar de Vormheer Mgr. Willemssen voor de mooie dienst met de opwekkende en moed-toesprekende preek.
Verder bedanken wij ons bij onze pastoor Adema voor al zijn moeite, het Jeugdkoor De Grenslandzangers Schinveld voor de mooie zang en niet te vergeten aan de Zusters Dominicanessen van Sint Cecilia uit Sittard en de Zusters van de Geestelijke Familie Het Werk uit het Korenveld te Merkelbeek, die extra gekomen waren om dit waardig en feestelijke gebeuren met ons samen te vieren.

Klik hier voor een korte presentatie

Laatst aangepast op donderdag, 12 januari 2017 13:33