Home >>> Archief
Vormsel-activiteiten in onze parochie PDF Afdrukken E-mail

Vormsel-activiteiten in onze parochie

Op 12 mei kwam onze Bisschop Frans Wiertz naar Schinveld om 13 jongens en meisjes het H. Vormsel toe te dienen.

Na een - toch wel intensieve - tijd van voorbereiding, was het dan eindelijk zo ver.
Met een informatieavond voor de ouders, gehouden medio december 2016, werd het startsein gegeven voor de voorbereidingsbijeenkomsten op het vormsel op 13 januari.

Daarna volgden nog 11 bijeenkomsten. Ook werd in de kerk door de vormelingen samen met de parochianen op Goede Vrijdag de kruisweg gebeden. Tenslotte was de inbreng bij de Paaswake verfrissend en verrassend.

 

De sfeer tijdens de bijeenkomsten was heel prettig. Er was openheid naar elkaar en naar het geloof in God. Het was een fijne groep met de jongens en meisjes die mee deden aan het vormsel. Ze waren attent, gemotiveerd en vooral positief ingesteld.

In een van de bijeenkomsten waren parochievrijwilligers te gast die over hun werk voor de parochie vertelden. Mevrouw Gelissen vertelde over de groep die de bloemstukken maakt. Zij nodigde de vormelingen uit om op de dag voor de vormselviering samen, met de andere dames van de werkgroep bloemenversiering, bloemstukken te maken. Deze uitnodiging werd door verschillende vormelingen opgepakt en ze maakten er iets heel moois van. Met gepaste trots werd dan “ook op de grote dag” naar de bloemstukken gekeken.

De heer Ekkerink, leider van de werkgroep begraafplaats, vertelde daarna wat er allemaal nodig is om de begraafplaats in goede staat te houden. Hij sprak de hoop uit dat van de jongens uit de groep, wanneer ze wat groter en sterker zijn, de een of ander de werkgroep wil komen versterken.
Wilfried die zorgt voor de website van de parochie sprak de wens uit dat de een of ander in de toekomst wat tijd vrij kan maken om mee te werken aan de website www.eligiusschinveld.nl als redactielid.

We zullen de “vormselperiode 2017” afsluiten met een op 2 juni geplande speurtocht door de kerk waarbij ook de gewelven van bovenaf bekeken zullen worden. Ook het onlangs gerenoveerde uurwerk zal de aandacht krijgen.

Voor degenen die geen hoogtevrees hebben klimmen wij een heel stuk verder omhoog, in de spits van de toren. Vanuit een geopend luik kunnen onze ogen gaan over ons mooie Schinveld.

Op 9 juni is de laatste bijeenkomst. Dan bekijken wij gezamenlijk de foto’s die gemaakt zijn in de afgelopen periode over het vormsel. 
Graag willen wij van de jongens en meisjes horen, wat interessant was en welke ideeën voor de vormelingen van volgend jaar. Want ook jullie mening is belangrijk voor ons.

Met plezier hebben wij ons ingezet om van het vormsel een echt feest van de Heilige Geest te maken.

Naar fotoverslag >>>

Laatst aangepast op woensdag, 24 mei 2017 22:10