Home >>> Bezinning >>> Bezinning >>> Terugblik op 2017 en vooruitblik
PDF Afdrukken E-mail

Terugblik op 2017 en vooruitblik

Het Sila vermeldt dat in Schinveld 3173 mensen behoren tot de R. K. Kerk en in Merkelbeek 1080. De sacramentele vieringen geven een beeld van de betrokkenheid bij de Kerk. Tussen haakjes staat de betrokkenheid van 2016.

In Schinveld werden (14) 14 kinderen gedoopt en in Merkelbeek 2 (2). In Schinveld namen 18 (17) kinderen deel aan de eerste communie, in Merkelbeek 8 (6). Het sacrament van het vormsel werd in Schinveld toegediend aan 13 (18) jongens en meisjes en in Merkelbeek aan 14 jongeren van groep 7 en 8. Het aantal kerkelijke huwelijken bedroeg in Schinveld 1 (2) en in Merkelbeek 1 (1). Tenslotte waren er in Schinveld 23 (19) uitvaarten en in Merkelbeek 9 (10).

Een belangrijk gebeuren voor onze regio was het OLS in Merkelbeek waarbij de Kerk ook present was. Dankzij een goede organisatie en vele vrijwilligers een prachtig feest. Verheugend was ook dat de schutterij Eligius-Juliana weer present kon zijn.

De samenwerking tussen de parochies van Oirsbeek-Doenrade en Schinveld-Merkelbeek bestaat uit de maandelijkse kanselwisseling, maar ook uit het opzetten van gezamenlijke activiteiten. We willen werken aan een samenwerking waarin aandacht blijft voor de eigenheid van parochies, maar ook een beleid voor meerdere parochie mogelijk wordt. Wij zijn blij dat dit jaar in onze parochie Stephan Klasens, die theologie studeert in Ede, een snuffelstage maakt als onderdeel van zijn theologie-studie. Wederzijds kunnen wij van elkaar leren. Zo gaan we verder in 2018.