Home >>> Bezinning >>> Bezinning >>> Promotie is groeien in dienstbaarheid
PDF Afdrukken E-mail

Promotie is groeien in dienstbaarheid

Heel wat mensen leiden hun waarde af van het geld dat zij verdienen. Beloningen zijn soms zo hoog dat de vraag opkomt: "is iemand werkelijk zo veel waard als men verdient. Hebzucht vermindert waarde. Wij zijn mensen die hetzelfde doel dienen en elkaar nodig hebben. Zonder de ander kunnen wij niet zijn wat wij geworden zijn.

Dit niet kunnen zien brengt ontevredenheid en onrust. Het gaat niet meer om de ander, maar om mij. "Ik ben de beste, de grootste, de man of vrouw waar het over gaat". Dit brengt strijd, ijdelheid en onrechtvaardigheid voort.

Jezus weet vaak op een doeltreffende wijze zijn leerlingen een spiegel voor te houden. Een kind, kwetsbaar en afhankelijk van anderen, plaatst Hij in hun midden. Daarmee geeft Hij aan: degene die wij willen beschermen, lief hebben, en toerusten voor het leven heeft voor ons de grootste waarde. Vanuit die woorden begrijpen wij ook de ouders: bij hun staan de kinderen bovenaan. Voor hun leven ze, werken ze, genieten ze en is bezorgdheid. Volwassenen die zichzelf weggeven om jonge mensen een betere toekomst te geven, scheppen toekomst. In een wereld waarin voor het kind geen plaats meer is, is ook geen toekomst. Liefde is leven. En dat blijft.

Laatst aangepast op woensdag, 19 september 2018 14:14