Home >>> Archief
Wein, Weizen, Wurst en Wahnsinn! PDF Afdrukken E-mail

Wein, Weizen, Wurst en Wahnsinn!

Zaterdag 18 augustus: ‘Hossa am Platz’

‘Hossa am Platz’ is de naam van het zaterdagavondprogramma van het Schinveldse dorpsfeest ‘Around de clock’. Op deze avond wordt het Wilhelminaplein, ‘de Platz’ in goed Schinvelds dialect, aangekleed rondom dit thema. De 9-koppige band Wahnsinn zorgt voor de toepasselijke muziek.

Wahnsinn, de vlag dekt de lading: negen topmuzikanten die een waanzinnige muzikale show over de bezoekers uitstorten. Het repertoire van de band laat zich omschrijven zich als volkstümlich, schlager, alpenrock, prikkelende accordeon soundjes, polka en steirisch. Van après-ski tot feestmuziek, van polka tot golden oldie. De nummers die Wahnsinn ten gehore brengt, zijn onder anderen covers van klinkende namen als Alpenrebellen, Klostertaler, Stoakogler, Schürzenjäger en Rex Gildo. Naast deze nummers brengt Wahnsinn ook een aantal sets met aansprekende pop en rock klassiekers uit binnen- en buitenland.

Het belooft een niet te missen spetterend evenement te worden, dat duurt van 20.00 uur tot middernacht. In de pauzes van de band zal de muziek worden verzorgd door DJ Paul.

De doelstelling van ‘Around the Clock’ is het organiseren van een evenement van-, voor- en door de gehele Schinveldse gemeenschap. Met de Historische Stoet van 1994 in het geheugen kan worden uitgegaan van een evenement met een hoge sociaalmaatschappelijke en culturele waarde, dat bovendien een wezenlijke bijdrage levert aan de vitaliteit, kwaliteit, leefbaarheid en duurzaamheid van onze samenleving. Een eventuele opbrengst van het evenement zal terugvloeien naar de gemeenschap als bijdrage aan de noodzakelijke renovatie van de kerkklok van de H. Eligiuskerk.

Kik ook op: www.dorpsfeestschinveld2012.nl