Home >>> Vormsel
Vormsel 2018
PDF Afdrukken E-mail

Vormsel 2018

Op vrijdag 25 mei, 19.00 uur, was het feest in onze parochie. Negen meisjes en jongens hadden zich in 14 bijeenkomsten  voorbereid op het het Sacrament van het Vormsel. Mgr. Dr. Everard de Jong, hulpbisschop van Roermond was de vormheer. In zijn toespraak moesten de vormelingen een 'stresstest' doen. Deze hadden ze dan ook met bravoure afgelegd. De Mgr. feliciteerde de ouders en de pastoor met deze geweldige 'kids'.
Muzikaal werd de H. Mis opgeluisterd door ‘Gem. Koor Levenslust’. Met de mooie liturgische en jonge gezangen droegen ze bij aan een bijzondere sfeer in deze viering. Wij, de aanwezigen in de kerk, vonden het een aansprekende, interessante en mooie dienst. Vooral de toespraak van de bisschop met stresstest voor de vormelingen was iets buitengewoons.

 

Dank, u mgr. Everard de Jong, Gem. Koor Levenslust, allen die nog bijgedragen hebben aan deze dienst en aan alle aanwezigen. Het was een belevenis deze dienst te mogen bijwonen. wg

 

Van harte gefeliciteerd meisjes en jongens

Laatst aangepast op dinsdag, 05 juni 2018 13:33
 
PDF Afdrukken E-mail

Misboekje voor het vormsel 2018

Klik op de foto voor het boekje.

Groeten van Wilfried.

Laatst aangepast op vrijdag, 25 mei 2018 23:57
 
PDF Afdrukken E-mail

Start Vormselkatechese

Op vrijdag 19 januari om 15.15 uur is de eerste bijeenkomst als voorbereiding op het vormsel voor de tien jongens en meisjes die zich hiervoor hebben opgegeven. Deze bijeenkomst duurt tot 16.15 uur. De planning van de voorbereiding kunt u  <<< HIER >>> inzien. Stephan Klasens, die een snuffelstage in onze parochie doet zal bij deze vormselvoorbereiding een eigen bijdrage leveren.
Wanneer wij er samen achter gaan staan kan het een mooie voorbereiding worden.

Laatst aangepast op vrijdag, 19 januari 2018 18:39
 
PDF Afdrukken E-mail

Informatieavond voor ouders vormelingen

Op 14 dec. waren de ouders van een vormeling uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Veel dank aan de vier moeders, die de uitnodiging hadden aangenomen en aanwezig waren.
Via de koppeling kunt u de bijgewerkte informatie terugvinden. Klik hier >>>

Laatst aangepast op vrijdag, 15 december 2017 15:12
 
PDF Afdrukken E-mail

Vormsel – je persoonlijk Pinksterfeest

Voor het vormsel staat feitelijk het Pinksterfeest model. Jezus is gestorven, niet langer lijfelijk bij zijn vrienden. Zonder hem zitten zijn leerlingen aanvankelijk ontmoedigd en wanhopig bij elkaar. Toch herinneren zij zich Jezus’ woorden dat Hij hen niet echt in de steek zal laten: de Trooster en Helper zal komen! Bron: "Website Venster op katholiek geloven" >>>Lees meer<<<

Laatst aangepast op vrijdag, 15 december 2017 14:46
 
PDF Afdrukken E-mail

Informatieavond voor ouders Vormelingen

Op donderdag a.s. (14 december 2017) nodigen wij u, de ouders van de vormelingen, uit voor een informatieavond. Deze begint om 20.00 uur in het Michielshuis, Kerkstraat 6.
Op deze avond willen wij u informeren hoe wij u ondersteunen bij de voorbereiding van uw kind op het Sacrament van het H. Vormsel.
Met een korte impressie over de voorafgaande vormselperiode kunt u zien wat er allemaal gaat gebeuren.
U bent van harte welkom.

Laatst aangepast op woensdag, 23 mei 2018 18:12
 
«StartVorige12VolgendeEinde»

Pagina 1 van 2