Home >>> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Boodschap voor de Advent 2018

"De tijd vliegt voorbij en Kerstmis nadert met rasse schreden. Deze laatste periode vóór Kerstmis valt ongeveer samen met de maand december. Een drukke maand, waarin veel te doen valt. We denken natuurlijk aan de gezelligheid rond Sinterklaas. Die vroeg veel voorbereiding, zoals cadeautjes inkopen en gedichten schrijven. Heel wat hersenen zijn er gepijnigd om voor iedereen iets leuks te bedenken, dat we in naam van de Sint konden schenken. ..." Zo schrijft Mgr. Hub Schnackers, diocesaan administrator van het Bisdom Roermond in zijn boodschap voor de Advent ... Klik hier en lees meer >>>

Laatst aangepast op zaterdag, 08 december 2018 13:49
 
PDF Afdrukken E-mail

Toeleven naar de komst van Jezus

Je merkt dat mensen in de aanloop naar Kerst iets goeds willen doen. Zo staan de voedselpakketten ruimschoots in de aandacht. Waar je ook komt, in de winkel, de kerk of bij instellingen, de oproep om wat af staan voor mensen die leven in armoede, klinkt overal door. De ander goed doen door te geven van je overvloed gaat samen met het verwachten van Jezus' komst. Immers, wij zijn de instrumenten in Gods hand.

Laatst aangepast op zondag, 09 december 2018 13:14
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Bereidt de weg van de Heer

In onze samenleving is geld belangrijk omdat wij kunnen kopen wat wij graag willen hebben. Vaak gaat dat over materiële dingen die ons soms afleiden van de wezenlijke vragen het bestaan. Zij vragen zo veel aandacht van ons dat wij mensen om ons heen dreigen te vergeten. Bezig zijn met je schept ene afstand met mensen om ons heen. Laat staan dat je op de gedachte komt dat het leven van anderen van invloed is op je eigen leven en omgekeerd.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Beekdaelen gaat opnieuw stemmen

In de afgelopen week is gekozen voor een nieuwe raad van de pas opgerichte gemeente Beekdaelen. Als je de programma's bekeek en de mensen beluisterde om in de nieuwe gemeente te blijven werken aan een leefbare en veilige samenleving was de visie daarop heel verschillend. Het was aan de kiezer waar zij zelf het meeste heil in zagen.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

De dwazen van het Koninkrijk Gods

Er is een groep mensen voor wie het leven een groot feest is. Met enige regelmaat zitten zij op een terras of in een café of vullen de tijd met koffie drinken. Het gesprek gaat over van alles en nog wat. Heel vaak wordt ook besproken wat er verkeerd gegaan is bij instanties of personen. De verhalen worden op een bepaalde manier ingekleurd en niet altijd is het waarheidsgehalte even betrouwbaar. Zo worden mensen, die zich inzetten voor anderen of voor de gemeenschap, met een grote dosis kritiek overladen. Goede mensen die met hun samen werken worden ontmoedigt en inzet voor de ander wordt beschouwd als een grote dwaasheid. Toch geven mensen, die hart voor de ander hebben, niet op en ondanks de kritiek die er is of de dwaasheid die aan hun wordt toegeschreven, gaan ze door.

Herkennen wij hier ook niet het beeld van Jezus in? Heel zijn leven heeft Hij zich voor anderen ingezet. Vele mensen heeft Hij geholpen en een nieuw perspectief gegeven. Ondanks druk vanuit een bepaalde hoek zette Hij door. Zijn einde leek tragisch toen Hij voor Pilatus stond. "Mijn Koningschap is niet van deze wereld". Daarom stond er ook geen leger klaar om Hem te verdedigen. Gods' Zoon is kwetsbaar, maar ook onverwoestbaar. De waarheid is dat God het leven wil en niet de dood. Daarom zal Zijn dood niet het einde zijn, maar begin van nieuw leven.

Ook het leven van mensen die zich helemaal geven voor de ander houdt een belofte in: wat je bent en opgebouwd hebt gaat niet verloren, maar blijft altijd bestaan. Maar ook is er een oproep naar degenen die te veel aan de kant staan en zich laten bedienen: Begin aan een nieuwe tijd met inzet voor de ander en vertrouwen op God.

 
PDF Afdrukken E-mail

BEZINNING, voor u gelezen in CIP.nl

Een waarschuwende boodschap van Henk Binnendijk: "Onze kerken lopen niet voor niets leeg"

"Als u niet leert om een relatie met Jezus Christus op te bouwen door elke dag uit de Bijbel te lezen, heb ik geen vertrouwen in uw toekomst. Onze kerken lopen niet voor niets leeg," aldus Henk Binnendijk in een waarschuwende boodschap die hij onlangs uitsprak tijdens een mannendag.

Lees meer...
 
«StartVorige12345678VolgendeEinde»

Pagina 1 van 8