Home >>> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Zonder dromen geen leven

Altijd zien wij stralende gezichten wanneer mensen uit liefde kiezen voor elkaar. Of wanneer na lang studeren het begeerde diploma of bul wordt uitgereikt. Ook iemand die tot priester wordt gewijd of als religieus verder gaat straalt van geluk bij wijding of professie. Bij mijn eerste pastoorsbenoeming zocht ik een plaatje uit voor het boekje van de pastoorsinstallatie: een herder die voorop liep en schapen die volgden.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Terug naar de gemeenschap

Melaatsen werden gevreesd. Hun ziekte was besmettelijk. Daarom moesten zij op afstand gehouden worden.
Jezus kende de eenzaamheid en het verlangen van deze mensen om weer bij de gemeenschap te horen. Daarom genas hij niet alleen , maar zorgde er voor dat aan hun isolement een einde kwam. Daar ligt ook nu nog steeds onze opdracht: ieder die verloren loopt mag rekenen op opvang. Een mooie gedachte voor de vastentijd

 
PDF Afdrukken E-mail

Waar is iets voor mij te doen?

Mensen gaan naar plekken waar hun interesse ligt. Een aantal loopt regelmatig rommelmarkten af om te kijken of er iets voor hun gading bij is. Anderen vinden het heerlijk om een schouwburg te bezoeken en te genieten van een stukje cultuur. Weer anderen kunnen uren wandelen in de natuur en genieten van alles wat daarin leeft. Weer anderen brengen een bezoek aan een concert met popmuziek waar een groot aantal jonge mensen samenscholen. Maar ook gaan bepaalde mensen op bedevaart omdat zij op de een of andere manier getrokken worden naar de heilige die daar wordt vereerd. Bij al die mensen zie je dat ze daar naar toe gaan waar ze denken er belang bij te hebben.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Wat heb je met mij te maken?

Mensen die zeker zijn van zichzelf zijn gaan niet voorbij aan de vraag: waarom doe je dit of dat? Door zich te verant-woorden krijgt de ander de kans om een keuze te begrijpen of te respecteren, want ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen leven. Maar zij die aanvoelen dat hun gedrag of handelen niet uit te leggen is geven geen antwoord op de vraag naar verantwoording. Al snel wordt gezegd: "Daar heb je niets mee te maken". Het toont een onvolgroeidheid en tegelijk een eigenzinnigheid. Je afkeren van de ander.

Mensen die in de synagoge naar Jezus gingen kwamen in grote drommen bij Hem om zijn heilzame werking te ont-vangen. Zij legden hun leven in Zijn hand.

Laatst aangepast op zaterdag, 20 januari 2018 14:16
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Terugblik op 2017 en vooruitblik

Het Sila vermeldt dat in Schinveld 3173 mensen behoren tot de R. K. Kerk en in Merkelbeek 1080. De sacramentele vieringen geven een beeld van de betrokkenheid bij de Kerk. Tussen haakjes staat de betrokkenheid van 2016.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Schinveld Kerstmis 2017

Preek met Kerst 2017
Beste medechristenen,

In veel huizen is het gezellig en kinderen dragen daar hun steentje aan bij. Ongecompliceerd gaan zij om met de komst van Jezus op aarde. Ook de kerk ademt een sfeer uit van vrede op aarde. Misschien was er van te voren nog commotie over dingen die weinig met Jezus te maken hadden. Zoals de engel uit de kerststal waar de vleugel van afgebroken was en niemand zich gemeld had.

Laatst aangepast op woensdag, 27 december 2017 14:13
Lees meer...
 
«StartVorige12345VolgendeEinde»

Pagina 1 van 5