Home >> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Adventsboodschap emeritus-bisschop Frans Wiertz

Emeritus-bisschop Frans Wiertz heeft een Adventsboodschap geschreven voor alle gelovigen in het bisdom. Lees <<hier>>

Warm afscheid voor bisschop op koude dag

De kou en de sneeuwvlokken buiten de kathedraal stonden in schril contrast met de warme en hartelijke woorden die zaterdag 9 december in de kerk klonken bij gelegenheid van het afscheid van bisschop Frans Wiertz. Kardinaal Wim Eijk en gouverneur Theo Bovens van de provincie Limburg lieten zich in zeer lovende woorden over de bisschop uit en op zijn eigen toespraak volgde een minutenlang applaus. Bron: Bisdom Roermond

Meer lezen? Klik <<hier>>

Laatst aangepast op zondag, 10 december 2017 11:19
 
PDF Afdrukken E-mail

Opnieuw geboren worden

Vaker vertellen mensen hoe een goede vriend of een levenspartner wezenlijk hun leven veranderde. Sommigen gingen zozeer in het werk op dat zij vergaten dat je moet leven totdat iemand op hun levensweg kwam waardoor alles anders werd. Of anderen waren zozeer van het rechte pad afgedwaald dat hun leven pas anders werd toen zij tot nadenken kwamen en besloten anders te gaan leven.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Werelddag van de armen

Zondag 19 november is de eerste Werelddag van de Armen. Deze dag is door paus Franciscus aangekondigd bij het eind van het Jaar van de Barmhartigheid in 2016, maar is in juni 2017 ingesteld. De paus herinnert aan de Bijbelse opdracht om de liefde voor de armen om te zetten in daden en nodigt heel de Kerk en mensen van goede wil uit om op de Werelddag van de Armen ‘hun blik gericht te houden op allen die hun handen uitstrekken en om hulp schreeuwen en om solidariteit vragen.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Opbouwen en in stand houden

Wat moet de H. Willibrord toch een geweldige man geweest zijn: bereid om zich helemaal te geven voor Jezus. De overtocht van Engeland naar de Lage Landen was een gevaarlijke onderneming. Velen kwamen dan ook om in de golven. Ook was er de onbekendheid van het reisdoel. Mensen met een andere boodschap liepen het gevaar op oncomfortabele wijze aan het eind van hun leven te komen, zoals missionarissen:

Laatst aangepast op zaterdag, 18 november 2017 17:50
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Sparen is niet meer in

In het verleden gold het devies: als je het geld niet hebt, wacht dan met kopen, want schulden lopen alleen maar op. In onze tijd wordt de economie gaande gehouden door mensen te stimuleren te kopen wat men wil. Het opnemen van een lening of hypotheek is geen probleem, totdat verwachte inkomsten minder worden of ontbreken. Dan blijkt de bank een keiharde partner te zijn, die geen medelijden toont.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Terugblik is vooruitblik

Met de intrede van het computertijdperk is het van buiten leren van cijfers en gebeurtenissen niet meer zo belangrijk. Wil je iets weten, dan zoek je het even op. Daardoor wordt de parate kennis die je nodig hebt en je inzicht geeft in tijden en gebeurtenissen behoorlijk ingekort. Dit leidt wel eens tot korte termijn visies.

Lees meer...
 
«StartVorige12345VolgendeEinde»

Pagina 1 van 5