Home >>> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Macht en dienstbaarheid

Mensen die macht willen zoeken de belangrijkste plaats op. Zij vragen aandacht voor zichzelf en beloven veel. Als ze eenmaal op de begeerde stoel zitten groeien ze uit tot mensen die hun macht gebruiken om mensen te krijgen waar men wil en dat geeft een gevoel van macht. Afhankelijke mensen ondergeschikt maken aan datgene wat je zelf wilt bereiken, zelfs ten koste van hun vrije wil.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

De comfort-zone achter je laten

Kinderen worden geboren in een situatie, waarin ouders niet alleen liefde en zorg geven, maar waar ook een berg speelgoed en later groeien andere bezittingen. Ook volwassenen richten hun huis zo in dat datgene wat er staat en gebruikt wordt bijdraagt aan je eigen welbevinden. De gedachte dat we wat van ons eigen bezit moeten inleveren benauwt ons en het kleiner moeten wonen dwingt ons om spullen achter te laten waar je erg aan gehecht bent.

Laatst aangepast op zondag, 07 oktober 2018 13:43
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Herdenking Belgische gevallenen

Vandaag, 30-09-2018, de laatste zondag in de maand september. Een wat frisse maar zonovergoten zondagmorgen. Als we kort voor 11.00 uur via de hoofdingang de Schinveldse Parochiekerk ingaan worden we begroet door een vijftal personen (een vrouw en vier mannen) met Belgische vlag.
Mensen, die de parochieberichten op deze parochie-website gevolgd hebben weten, dat vandaag de zeven - in Mindergangelt (DEU) - gefusilleerde Belgische verzetsstrijders herdacht worden.

Laatst aangepast op zondag, 07 oktober 2018 13:44
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Liefde is een Godsgeschenk

Zittend voor de grot te Lourdes schuifelden veel mensen voorbij die met hun hand de grot aanraakten. Tussen de vele mensen, jong en oud, zag ik ook een vader en een moeder met een kind in een wagentje voorbij gaan. Ik werd getroffen door dit gezin. Wat is het mooi wanneer de relatie tussen mensen verder gaat dan vriendschap.

Laatst aangepast op vrijdag, 28 september 2018 14:56
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Gaven binnen en buiten de Kerk

We leven in een tijd. dat je niet meer als Kerk kunt beroepen op verworven rechten. Die zijn steeds meer weg gevallen. Het verkondigen van het evangelie in allerlei soorten groeperingen, die Jezus nemen als uitgangspunt van leven, gebeurt ook buiten de R.K. Kerk. Deze vieringen hebben vaak veel levendigheid in gebed, gezang en gebaar, die wij missen.

Laatst aangepast op zaterdag, 22 september 2018 11:56
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Promotie is groeien in dienstbaarheid

Heel wat mensen leiden hun waarde af van het geld dat zij verdienen. Beloningen zijn soms zo hoog dat de vraag opkomt: "is iemand werkelijk zo veel waard als men verdient. Hebzucht vermindert waarde. Wij zijn mensen die hetzelfde doel dienen en elkaar nodig hebben. Zonder de ander kunnen wij niet zijn wat wij geworden zijn.

Laatst aangepast op woensdag, 19 september 2018 14:14
Lees meer...
 
«StartVorige12345678VolgendeEinde»

Pagina 1 van 8