Home >>> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Liefde is een Godsgeschenk

Zittend voor de grot te Lourdes schuifelden veel mensen voorbij die met hun hand de grot aanraakten. Tussen de vele mensen, jong en oud, zag ik ook een vader en een moeder met een kind in een wagentje voorbij gaan. Ik werd getroffen door dit gezin. Wat is het mooi wanneer de relatie tussen mensen verder gaat dan vriendschap.

Laatst aangepast op vrijdag, 28 september 2018 14:56
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Gaven binnen en buiten de Kerk

We leven in een tijd. dat je niet meer als Kerk kunt beroepen op verworven rechten. Die zijn steeds meer weg gevallen. Het verkondigen van het evangelie in allerlei soorten groeperingen, die Jezus nemen als uitgangspunt van leven, gebeurt ook buiten de R.K. Kerk. Deze vieringen hebben vaak veel levendigheid in gebed, gezang en gebaar, die wij missen.

Laatst aangepast op zaterdag, 22 september 2018 11:56
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Promotie is groeien in dienstbaarheid

Heel wat mensen leiden hun waarde af van het geld dat zij verdienen. Beloningen zijn soms zo hoog dat de vraag opkomt: "is iemand werkelijk zo veel waard als men verdient. Hebzucht vermindert waarde. Wij zijn mensen die hetzelfde doel dienen en elkaar nodig hebben. Zonder de ander kunnen wij niet zijn wat wij geworden zijn.

Laatst aangepast op woensdag, 19 september 2018 14:14
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Wie zeggen de mensen dat ik ben?

Het is opmerkelijk dat gesprekken over het geloof herleid worden tot onderwerpen over de Kerk. Problemen binnen de Kerk worden groots ge√ętaleerd. en het lijkt alsof het daar alleen maar kommer en kwel is. Er wordt zelfs via bepaalde media gesuggereerd dat de Kerk een criminele organisatie is die het kwaad in stand houdt.

Laatst aangepast op vrijdag, 07 september 2018 15:46
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

"Beter horen", een service van de Kerk

Kunnen horen is voor mensen heel erg belangrijk. Een kind leert daardoor woorden spreken en communiceren met anderen. Doofheid leidt ook vaak tot isolement. Je ziet anderen spreken en weet niet waar ze het over hebben. Gebarentaal doorbreekt het isolement, waardoor in beperkte mate toch communicatie mogelijk wordt.

Wanneer Jezus tijdens zijn leven een doofstomme geneest brengt hij deze mens weer terug naar de gemeenschap.

Laatst aangepast op donderdag, 06 september 2018 17:22
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Regels zonder liefde functioneren niet

Menige huiseigenaar zal wel eens meemaken dat de tuin mooi is opgeknapt en plots doemt er een hond met eigenaar op bij de mooie grasmat en laat een groot of klein souvenir achter. Wie de moed heeft de eigenaar daarop aan te spreken merkt dat vaak regels van respect en eigendom niet gerespecteerd worden en men doorloopt alsof er niets gebeurd is.

Laatst aangepast op maandag, 27 augustus 2018 23:51
Lees meer...
 
«StartVorige12345678VolgendeEinde»

Pagina 2 van 8