Home >>> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Geld, macht en God

De vier partijen, die samen een nieuwe regering vormen, zijn er uit. Er is overeenstemming over het beleid. Dat gaat over besteding van geld voor wegen, gezondheid, onderwijs, milieu, ontwikkelingssamenwerking, zieken enzovoorts. Maar in het beleid worden ook de waardes zichtbaar die voor de politiek belangrijk zijn. Verschillen zullen er blijven en zijn vaak als tijdbommetjes.

Laatst aangepast op zaterdag, 21 oktober 2017 11:08
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Overdaad schaadt

In onze gemeenschappen is zo veel te doen dat je niet meer weet waar je naar toe moet. Een heleboel moois, dat geboden wordt met veel inspanning krijgt vaak te weinig aandacht. Een concertuitvoering met weinig luisteraars is altijd teleurstellend. Een sportevenement met weinig supporters is saai, maar ook een mooi verzorgde kerkdienst met weinig deelnemers geeft een doodse sfeer.

Laatst aangepast op woensdag, 11 oktober 2017 14:20
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Gods Zoon is nog steeds niet welkom

Het scheppingsverhaal is voor velen achterhaald. De wereld is niet in zes dagen geschapen en kwam anders tot stand dan beschreven staat. Wat velen niet zien is dat dit een geloofsverhaal is, waarin God beschouwd wordt als degene die alles tot stand heeft gebracht. De wereld behoort aan Hem toe en wij zijn beheerders daarvan. In Laudate Si gaat paus Franciscus hier uitvoerig op in.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Op de lat schrijven

In allerlei verbanden maak je mee dat bepaalde mensen altijd afspraken nakomen, waardoor je altijd op hun kunt rekenen. Maar ook zijn er mensen die op alles en nog wat "ja" zeggen, maar uiteindelijk wordt alles op de lange baan geschoven. Dit is een grote ergernis voor iemand, die vooruit wil. Vaak hoor je dan het excuus dat er geen tijd was, of andere dingen gingen voor en het staat nog steeds op de lat. Iemand die zelf hard aan de kar van een parochie trok zei hierover: "vrijwilligerswerk is geen verblijvend werk".

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Verschil in beloningen

In de laatste jaren worden de salarissen bekend gemaakt van mensen die werkzaam zijn bij zorginstellingen en liefda-digheidsorganisaties. Je schrikt er van als je ziet wat directeuren en anderen verdienen. Dit zijn de brutabedragen, maar netto zal er nog voldoende over blijven. Het is een beloning voor on-misbare inzet.

Jezus vertelt het verhaal van de arbeiders die als eerste komen en het laatste komen. Allen zijn blij dat ze werk hebben.

Laatst aangepast op dinsdag, 19 september 2017 17:25
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Krijgen alleen is niet genoeg

De maatschappij is vaak hard voor mensen met schulden. Wanneer een woningvereniging of andere instantie een bepaalde schuld te vorderen heeft, wordt er een incassobureau ingeschakeld om het bedrag binnen te halen. Daardoor komt boven op de schulden ook nog vijftienhonderd gulden voor inningskosten. De mensen die hiermee geconfronteerd worden voelen zich helemaal knel gezet en zien vaak geen uitweg meer.

Lees meer...
 
«StartVorige12345VolgendeEinde»

Pagina 2 van 5