Home >>> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Pijn kan verschillend zijn

Wanneer je een been of arm breekt schaam je je er niet voor dat er een foto gemaakt wordt, het bot weer recht wordt gezet, gips op die plek wordt aangebracht en een termijn wordt genoemd waarop alles weer in orde zal zijn. Je weet dat die pijn voorbij gaat en dat je dit overkomt wordt gewoon 'pech' genoemd. Moeilijker is het psy-chisch lijden dat mensen overkomt en waar ze vaak ook de oorzaak niet van weten.

Laatst aangepast op zaterdag, 08 juli 2017 14:37
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Raak voor Merkelbeek

Een paar jaar geleden hoorde schutterij Johannes-Clemens bij de laatste tien schutterijen, die overgebleven waren bij het strijden om het O.L.S. Toen al kwam de gedachte op: "wat zou het mooi zijn waneer het O.L.S. ook eens in Merkelbeek zou plaats vinden".

In 2015 bleef het bij die wens, maar in 2016 was het raak. Via de sociale media drong binnen de kortste tijd het nieuws door tot in de uithoeken van de wereld: "Merkelbeek heeft het O.L.S gewonnen". Trots kwamen onze schutters naar huis met de “um”.

Laatst aangepast op zaterdag, 08 juli 2017 14:39
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Christenen in verdrukking

Overal op aarde zijn plekken waar christenen vervolgd worden, gemarteld en gedood. Omdat het zo ver af is raakt ons dat niet snel. Wie zich echter verdiept in het nieuws schrikt van de grote aantallen die hiermee te maken hebben en met de wreedheden die gebeuren. Het is haast onmenselijk en onbegrijpelijk. Toch merken wij ook in onze eigen samenleving dat christenen te maken hebben met niet geaccepteerd worden.

Laatst aangepast op zaterdag, 08 juli 2017 14:41
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

De mooiste dag van je leven

Een mens kent vele momenten, die een geluksgevoel geven. De ene keer gaat het om het winnen van een grote prijs, de andere keer om het behalen van een belangrijk diploma en weer een andere keer om het moment dat iemand zijn/haar geliefde ontmoette. Vaak merk je dat het materiële geen blijvende vreugde geeft.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Sacramentsdag

De Eucharistie is een van de belangrijkste sacramenten in de Katholieke Kerk. Zo belangrijk zelfs dat een aparte dag is aangewezen om de instelling van de eucharistie te vieren: Sacramentsdag. In de wereldkerk valt deze dag op de tweede donderdag na Pinksteren, dit jaar op 15 juni, maar in de Nederlandse kerkprovincie wordt die dag op de daaropvolgende zondag gevierd, 18 juni. In tal van Limburgse parochies trekt dezer dagen, met name komende zondag, de Sacramentsprocessie. Lees meer >>>

Laatst aangepast op donderdag, 15 juni 2017 20:53
 
PDF Afdrukken E-mail

GELOVEN DOE JE MET JE HART

Afstanden betekenen niets meer.

We rijden duizenden kilometers per jaar.

We vliegen de wereld rond.

We gaan zelfs met een raket naar de maan. Lees verder >>>

Laatst aangepast op zaterdag, 10 juni 2017 16:55
 
«StartVorige12345VolgendeEinde»

Pagina 3 van 5