Home >>> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Verschijningen, wat doe ik er mee?

Altijd duikt er wel ergens op de wereld een bericht op dat er een verschijning heeft plaats gevonden. Naast de scepsis die er bij menigeen heerst is er ook geloof en een aantal trekken naar een bepaalde plek om daar hun devotie te beleven. Vaker is het in een gebied waar nood is, oorlog of gebrek aan geloof.

Laatst aangepast op zondag, 08 april 2018 21:25
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Vertrouwen ontvangen doet groeien

Op de pre-synode over de plaats van de jongeren in de Kerk kwamen driehonderd jonge mensen van zestien tot dertig jaar uit alle delen van de wereld naar Rome. Niet alleen katholieken, maar ook van andere christelijke kerken en zelfs een Hindoe en Moslim. De paus moedigde de jonge mensen aan om vrijuit te spreken over hun verwachtingen en kritische vragen omdat de Kerk hun serieus wil nemen. Zo werd uitgesproken dat de Kerk mensen vaak te hoge idealen voorhoudt.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Geen verrijzenis zonder nabijheid

De veertigdagentijd is altijd een mooie tijd waarin we een diepere beleving ervaren, naarmate deze ten einde loopt. Wanneer het feest van Pasen dichterbij komt denken wij vooral aan de verrijzenis, maar na Pasen groeit het besef dat dood en verrijzenis van onze Heer Jezus bij elkaar horen.

Dit jaar valt Pasen op 1 april. Op 1 april moet je veel niet serieus nemen. Voor veel mensen is het evangelie ook vaak een grote grap. Maar het evangelie serieus nemen levert meer op.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Wie is de ezel

Bij de intocht van Jezus in Jeruzalem wordt vermeld dat de leerlingen op zoek waren naar een ezel. Hij werd een korte tijd geleend om dienst te doen als vervoermiddel voor Jezus omdat Hij solidair was met de armen. Daarom verplaatst ook de paus zich in een eenvoudige auto uit solidariteit met de lievelingen van Jezus: de armen en kanslozen.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Eeuwigheid komt voort uit de verrijzenis

Iemand vertelde dat er voor zijn huis een grote boom stond met een stam van zeker vijftig centimeter doorsnee en wijd verbreide takken. Het was heerlijk om in de schaduw te rusten, maar onder de boom wilde maar niets groeien. Toen op een dag een hevige rukwind opstak, waren de wortels niet in staat om de boom aan de grond te houden. Met knarsend geluid viel hij ter aarde.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Terug naar de bron

Bij een kerstmaaltijd overkwam het mij dat iemand die regelmatig aan de eucharistie deel nam, tegen mij zei: "We vieren wel de geboorte van Jezus, maar wie zegt dat hij echt bestaan heeft". Ik was er erg verbaasd over deze opmerking. Maar naderhand dacht ik: mensen horen zo veel van anderen over het geloof en zien ook bepaalde programma's op de teevee of lezen bepaalde boeken dat zij aan het twijfelen slaan en onzeker worden.

Lees meer...
 
«StartVorige12345678VolgendeEinde»

Pagina 3 van 8