Home >>> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Onbegrijpelijk hoe dat kon gebeuren

Ons leven zit altijd vol verrassingen. Wanneer het leuke dingen betreft zoals het winnen van een prijs of een onverwachte uitnodiging voor een feest, beleef je daar vreugde aan. Jammer genoeg zijn er ook verrassingen die je niet zo vrolijk maken. Wanneer een relatie na vele jaren verbroken wordt zonder dat je in de gaten hoe een vervreemding zich aan het voltrekken was. Of wanneer je staat in de bloei van je leven en een dierbaar iemand ontvalt je, dan vult verdriet het leven.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Gekwetstheid en genezing

De manier waarop wij ons gedragen wordt vaak bepaald door wat je hebt mee gemaakt. Iemand die altijd uitgescholden wordt reageert agressief of ontwijkt mensen. Iemand die telkens hoort dat hij niets goed doet, wordt onzeker. Iemand die buiten eigen schuld in financiële problemen is geraakt, probeert dat zo veel mogelijk voor zich zelf houden.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Hoe lang blijft de kerk bestaan

Het was een spontane vraag van een jongere die in de voorbereiding op het vormsel hiermee voor de dag kwam. Jonge mensen zien wat er gebeurt en zeggen dat ook gewoon . "Er komen nog maar weinig mensen naar de kerk". Zo'n opmerking is zonder eigenbelang en verdoezelt ook de werkelijkheid niet. Het dwingt ons om na te denken over de toekomst van een kerkgebouw. Wanneer men de vieringen niet meer belangrijk vindt zal vroeg of laat een kerkgebouw moeten worden afgestoten. Maar het geloof is niet afhankelijk van een kerkgebouw. Altijd zullen er mensen zijn die Jezus in hun leven hebben ontmoet en daarom met Hem hun levensweg vervolgen. Het geloof gaat nooit verloren, ook al wordt door zo veel andere dingen de aandacht van Christus wordt afgeleid.

Laatst aangepast op woensdag, 12 april 2017 13:59
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

De mooiste dagen

Veel mensen vinden de Goede Week maar moeilijk. Wanneer iemand onschuldig sterft door toedoen van het volk, dan is dat een ver van mijn bed show. Velen lopen hier graag zo snel mogelijk aan voorbij. Ons leven gaat verder. Door je zo op te stellen kies je voor de gemakkelijkste weg. Ook zijn er mensen die vinden dat je hier juist aandacht aan moet schenken. Ze houden een stille tocht, leggen bloemen op de plaats van het sterven, spreken herinneringen uit en wensen dat dit niet meer mag gebeuren.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Hoopvol leven, ook bij verdriet

Vaak zie je bij mensen van nieuwe kerkelijke bewegingen dat ze een grote blijdschap uitstralen. Of het nu de focolarini zijn, de broeders van St. Jan of de charismatische groepen. Waar menigeen klaagt over betrokkenheid bij de Kerk zeggen zij steevast: ieder is er een en lachen je vriendelijk toe. Altijd positief en blij zijn is een uitstraling die heel bijzonder is. Bewonderenswaardig is de blijdschap, maar tevens ontkom je niet aan de vraag of christenen ook bedroefd kunnen zijn. Wellicht zal dat ook wel het geval zijn, maar dat moet je dan maar voor jezelf houden. De kracht van deze leerlingen van Jezus is de boodschap van blijdschap en hoop.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Eigen schuld, dikke bult

Bepaalde mensen brengen door hun gedrag zichzelf in grote moeilijkheden. Wie door roekeloos rijden blijvende invaliditeit oploopt, heeft dat aan zich zelf te danken. Of iemand die door drugs of andere verslavingen aan lager wal is geraakt is daar zelf de oorzaak van. Sommige mensen zijn hier snel mee klaar. Ze hebben het aan zichzelf te danken, dus ze lossen het ook maar zelf op.

Lees meer...
 
«StartVorige12345VolgendeEinde»

Pagina 4 van 5