Home >>> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Eeuwigheid komt voort uit de verrijzenis

Iemand vertelde dat er voor zijn huis een grote boom stond met een stam van zeker vijftig centimeter doorsnee en wijd verbreide takken. Het was heerlijk om in de schaduw te rusten, maar onder de boom wilde maar niets groeien. Toen op een dag een hevige rukwind opstak, waren de wortels niet in staat om de boom aan de grond te houden. Met knarsend geluid viel hij ter aarde.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Terug naar de bron

Bij een kerstmaaltijd overkwam het mij dat iemand die regelmatig aan de eucharistie deel nam, tegen mij zei: "We vieren wel de geboorte van Jezus, maar wie zegt dat hij echt bestaan heeft". Ik was er erg verbaasd over deze opmerking. Maar naderhand dacht ik: mensen horen zo veel van anderen over het geloof en zien ook bepaalde programma's op de teevee of lezen bepaalde boeken dat zij aan het twijfelen slaan en onzeker worden.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Handel verjaagt godsdienst

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat achter de schermen plannen wordt gemaakt voor de toekomst van de kerkgebouwen. Voor velen is de kerk geen bijzondere plek meer en daardoor behoudt zij steeds minder haar functie. In onze maatschappij van het vrije marktdenken is een groeiend aantal activiteiten gepland , waar met kerkdiensten geen rekening meer wordt gehouden. Wanneer mensen door activiteiten het kerkgebouw niet meer kunnen bereiken moeten kerkdiensten vervallen of bij een eerste communie dag moet vanwege een rommelmarkt een andere route gevolgd worden om de kinderen af te halen.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Zonder dromen geen leven

Altijd zien wij stralende gezichten wanneer mensen uit liefde kiezen voor elkaar. Of wanneer na lang studeren het begeerde diploma of bul wordt uitgereikt. Ook iemand die tot priester wordt gewijd of als religieus verder gaat straalt van geluk bij wijding of professie. Bij mijn eerste pastoorsbenoeming zocht ik een plaatje uit voor het boekje van de pastoorsinstallatie: een herder die voorop liep en schapen die volgden.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Terug naar de gemeenschap

Melaatsen werden gevreesd. Hun ziekte was besmettelijk. Daarom moesten zij op afstand gehouden worden.
Jezus kende de eenzaamheid en het verlangen van deze mensen om weer bij de gemeenschap te horen. Daarom genas hij niet alleen , maar zorgde er voor dat aan hun isolement een einde kwam. Daar ligt ook nu nog steeds onze opdracht: ieder die verloren loopt mag rekenen op opvang. Een mooie gedachte voor de vastentijd

 
PDF Afdrukken E-mail

Waar is iets voor mij te doen?

Mensen gaan naar plekken waar hun interesse ligt. Een aantal loopt regelmatig rommelmarkten af om te kijken of er iets voor hun gading bij is. Anderen vinden het heerlijk om een schouwburg te bezoeken en te genieten van een stukje cultuur. Weer anderen kunnen uren wandelen in de natuur en genieten van alles wat daarin leeft. Weer anderen brengen een bezoek aan een concert met popmuziek waar een groot aantal jonge mensen samenscholen. Maar ook gaan bepaalde mensen op bedevaart omdat zij op de een of andere manier getrokken worden naar de heilige die daar wordt vereerd. Bij al die mensen zie je dat ze daar naar toe gaan waar ze denken er belang bij te hebben.

Lees meer...
 
«StartVorige12345678VolgendeEinde»

Pagina 4 van 8