Home >>> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Schinveld Kerstmis 2017

Preek met Kerst 2017
Beste medechristenen,

In veel huizen is het gezellig en kinderen dragen daar hun steentje aan bij. Ongecompliceerd gaan zij om met de komst van Jezus op aarde. Ook de kerk ademt een sfeer uit van vrede op aarde. Misschien was er van te voren nog commotie over dingen die weinig met Jezus te maken hadden. Zoals de engel uit de kerststal waar de vleugel van afgebroken was en niemand zich gemeld had.

Laatst aangepast op woensdag, 27 december 2017 14:13
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Spel of geloof

De kerststal was aanvankelijk bedoeld om mensen in contact te brengen met het geheim van Jezus geboorte. Tegenwoordig is het kerstspel steeds meer een onderdeel geworden van de commercie. Je kijkt er na en daarna is het weer voorbij zoals eten en drinken. Toch is dat geen reden om het kerstspel t te weren uit onze liturgie. Want op verschillende niveaus wordt genoten van wat Jezus ons gebracht heeft en voelen ook velen zich daarbij betrokken. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel kinderen graag een engel of herder willen zijn of zelfs herbergier. Kerstmis is een feest van gezelligheid en vrede.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Opnieuw geboren worden

Vaker vertellen mensen hoe een goede vriend of een levenspartner wezenlijk hun leven veranderde. Sommigen gingen zozeer in het werk op dat zij vergaten dat je moet leven totdat iemand op hun levensweg kwam waardoor alles anders werd. Of anderen waren zozeer van het rechte pad afgedwaald dat hun leven pas anders werd toen zij tot nadenken kwamen en besloten anders te gaan leven.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Werelddag van de armen

Zondag 19 november is de eerste Werelddag van de Armen. Deze dag is door paus Franciscus aangekondigd bij het eind van het Jaar van de Barmhartigheid in 2016, maar is in juni 2017 ingesteld. De paus herinnert aan de Bijbelse opdracht om de liefde voor de armen om te zetten in daden en nodigt heel de Kerk en mensen van goede wil uit om op de Werelddag van de Armen ‘hun blik gericht te houden op allen die hun handen uitstrekken en om hulp schreeuwen en om solidariteit vragen.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Opbouwen en in stand houden

Wat moet de H. Willibrord toch een geweldige man geweest zijn: bereid om zich helemaal te geven voor Jezus. De overtocht van Engeland naar de Lage Landen was een gevaarlijke onderneming. Velen kwamen dan ook om in de golven. Ook was er de onbekendheid van het reisdoel. Mensen met een andere boodschap liepen het gevaar op oncomfortabele wijze aan het eind van hun leven te komen, zoals missionarissen:

Laatst aangepast op zaterdag, 18 november 2017 17:50
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Sparen is niet meer in

In het verleden gold het devies: als je het geld niet hebt, wacht dan met kopen, want schulden lopen alleen maar op. In onze tijd wordt de economie gaande gehouden door mensen te stimuleren te kopen wat men wil. Het opnemen van een lening of hypotheek is geen probleem, totdat verwachte inkomsten minder worden of ontbreken. Dan blijkt de bank een keiharde partner te zijn, die geen medelijden toont.

Lees meer...
 
«StartVorige12345678VolgendeEinde»

Pagina 4 van 8