Home >>> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Krijgen alleen is niet genoeg

De maatschappij is vaak hard voor mensen met schulden. Wanneer een woningvereniging of andere instantie een bepaalde schuld te vorderen heeft, wordt er een incassobureau ingeschakeld om het bedrag binnen te halen. Daardoor komt boven op de schulden ook nog vijftienhonderd gulden voor inningskosten. De mensen die hiermee geconfronteerd worden voelen zich helemaal knel gezet en zien vaak geen uitweg meer.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Over onze schaduw heen stappen

Wanneer iemand wat wil bereiken is het heel belangrijk om vooral te laten zien hoe goed je bent. Met je gaven en kwaliteiten moet je jezelf weten te verkopen. Degene die naïef dit soort verhalen met bewondering aanhoort en meent een goudhaantje in huis te halen, ontdekt vroeg of laat ook de zwakke punten. Alles heeft twee kansen: overheersen heeft als schaduwkant onzekerheid. Branie heeft als schaduwkant onkunde.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Moeilijkheden niet uit de weg gaan

Nu de school weer begint zie je ouders weer hun jongere kinderen naar school brengen. Zij willen dat hun kind op een veilige manier aankomt. Dat hoort bij het oergevoel van een vader en moeder. Degene van wie je veel houdt wil je behoeden voor ongeluk en pijn. Een te grote bescherming is niet altijd goed voor kinderen.. Met vallen en opstaan moeten zij leren voor zichzelf op te komen en zich te oefenen in zelfredzaamheid.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Heersen of verbinden

Door de strijd om de macht hebben vele afsplitsingen plaats gevonden binnen de Kerk. Zo ontstond een scheiding tussen de Oosterse en Westerse kerk. Eeuwen later volgde de opsplitsing in verschillende protestantse kerken. Daarna diende de Oud Katholieke Kerk zich aan en tenslotte kwamen de Pinkstergemeentes op. Rome ging er lange tijd van uit dat zij de enige ware Kerk was en dit versterkte het superieuriteitsgevoel. Het inzicht dat het geloof in Jezus allerlei bewegingen met elkaar kon verbinden was lange tijd afwezig.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Vakantie kan op veel manieren

Het woord 'vrij zijn' roept verschillende reacties op. Mensen die veel onderweg zijn vinden het heerlijk om gewoon eens lekker thuis te zijn. Anderen zoeken juist afleiding in de dagelijkse sleur en doen nieuwe energie op door het maken van mooie reizen, nieuwe ervaringen en ontmoetingen. Weer anderen beschouwen de vakantie als een tijd om dingen te doen waar je door het jaar niet aan toe kwam:

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Wie krijgt de schuld van het kwaad

In alle tijden zijn er mooie dingen tot stand gebracht. Neem bijvoorbeeld de nieuwe treinstellen die voor de reiziger meer comfort zullen bieden. De inrichting ziet er prachtig uit: gemakkelijke stoelen, een scherm met informatie, wifi en een gemakkelijk toilet. Je zou denken dat reizigers er trots op zijn om in zo'n nieuw voertuig te kunnen reizen. Velen zijn dat ook, maar anderen vinden het beschadigen van het interieur juist leuk. Een sigarettenpeuk wordt uitgedrukt op de bril van een w.c.. Op de wanden wordt met viltstift geschreven of met een mes wordt het leer van de stoelen bewerkt.

Laatst aangepast op zondag, 16 juli 2017 10:50
Lees meer...
 
«StartVorige12345678VolgendeEinde»

Pagina 5 van 8