Home >>> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Opbouwen en in stand houden

Wat moet de H. Willibrord toch een geweldige man geweest zijn: bereid om zich helemaal te geven voor Jezus. De overtocht van Engeland naar de Lage Landen was een gevaarlijke onderneming. Velen kwamen dan ook om in de golven. Ook was er de onbekendheid van het reisdoel. Mensen met een andere boodschap liepen het gevaar op oncomfortabele wijze aan het eind van hun leven te komen, zoals missionarissen:

Laatst aangepast op zaterdag, 18 november 2017 17:50
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Sparen is niet meer in

In het verleden gold het devies: als je het geld niet hebt, wacht dan met kopen, want schulden lopen alleen maar op. In onze tijd wordt de economie gaande gehouden door mensen te stimuleren te kopen wat men wil. Het opnemen van een lening of hypotheek is geen probleem, totdat verwachte inkomsten minder worden of ontbreken. Dan blijkt de bank een keiharde partner te zijn, die geen medelijden toont.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Terugblik is vooruitblik

Met de intrede van het computertijdperk is het van buiten leren van cijfers en gebeurtenissen niet meer zo belangrijk. Wil je iets weten, dan zoek je het even op. Daardoor wordt de parate kennis die je nodig hebt en je inzicht geeft in tijden en gebeurtenissen behoorlijk ingekort. Dit leidt wel eens tot korte termijn visies.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Geld, macht en God

De vier partijen, die samen een nieuwe regering vormen, zijn er uit. Er is overeenstemming over het beleid. Dat gaat over besteding van geld voor wegen, gezondheid, onderwijs, milieu, ontwikkelingssamenwerking, zieken enzovoorts. Maar in het beleid worden ook de waardes zichtbaar die voor de politiek belangrijk zijn. Verschillen zullen er blijven en zijn vaak als tijdbommetjes.

Laatst aangepast op zaterdag, 21 oktober 2017 11:08
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Overdaad schaadt

In onze gemeenschappen is zo veel te doen dat je niet meer weet waar je naar toe moet. Een heleboel moois, dat geboden wordt met veel inspanning krijgt vaak te weinig aandacht. Een concertuitvoering met weinig luisteraars is altijd teleurstellend. Een sportevenement met weinig supporters is saai, maar ook een mooi verzorgde kerkdienst met weinig deelnemers geeft een doodse sfeer.

Laatst aangepast op woensdag, 11 oktober 2017 14:20
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Gods Zoon is nog steeds niet welkom

Het scheppingsverhaal is voor velen achterhaald. De wereld is niet in zes dagen geschapen en kwam anders tot stand dan beschreven staat. Wat velen niet zien is dat dit een geloofsverhaal is, waarin God beschouwd wordt als degene die alles tot stand heeft gebracht. De wereld behoort aan Hem toe en wij zijn beheerders daarvan. In Laudate Si gaat paus Franciscus hier uitvoerig op in.

Lees meer...
 
«StartVorige12345678VolgendeEinde»

Pagina 5 van 8