Home >>> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Heersen of verbinden

Door de strijd om de macht hebben vele afsplitsingen plaats gevonden binnen de Kerk. Zo ontstond een scheiding tussen de Oosterse en Westerse kerk. Eeuwen later volgde de opsplitsing in verschillende protestantse kerken. Daarna diende de Oud Katholieke Kerk zich aan en tenslotte kwamen de Pinkstergemeentes op. Rome ging er lange tijd van uit dat zij de enige ware Kerk was en dit versterkte het superieuriteitsgevoel. Het inzicht dat het geloof in Jezus allerlei bewegingen met elkaar kon verbinden was lange tijd afwezig.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Vakantie kan op veel manieren

Het woord 'vrij zijn' roept verschillende reacties op. Mensen die veel onderweg zijn vinden het heerlijk om gewoon eens lekker thuis te zijn. Anderen zoeken juist afleiding in de dagelijkse sleur en doen nieuwe energie op door het maken van mooie reizen, nieuwe ervaringen en ontmoetingen. Weer anderen beschouwen de vakantie als een tijd om dingen te doen waar je door het jaar niet aan toe kwam:

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Wie krijgt de schuld van het kwaad

In alle tijden zijn er mooie dingen tot stand gebracht. Neem bijvoorbeeld de nieuwe treinstellen die voor de reiziger meer comfort zullen bieden. De inrichting ziet er prachtig uit: gemakkelijke stoelen, een scherm met informatie, wifi en een gemakkelijk toilet. Je zou denken dat reizigers er trots op zijn om in zo'n nieuw voertuig te kunnen reizen. Velen zijn dat ook, maar anderen vinden het beschadigen van het interieur juist leuk. Een sigarettenpeuk wordt uitgedrukt op de bril van een w.c.. Op de wanden wordt met viltstift geschreven of met een mes wordt het leer van de stoelen bewerkt.

Laatst aangepast op zondag, 16 juli 2017 10:50
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Leven voor de volgende generatie

Bij het afscheid van oud bondskanselier Helmut Kohl werd hij geprezen omdat hij niet alleen keek, naar wat mensen nu nodig hadden, maar ook naar wat mensen in de toekomst nodig hadden. De afbraak van de muur, die Oost en West Duitsland had losgemaakt werd voor hem een uitdaging om verder te bouwen aan de vrede, die moest leiden tot een nieuwe samenleving. Voor Kohl was de Katholieke Kerk heel erg belangrijk , en daar putte hij ook kracht uit.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

KERKEN KIJKEN MAG, BIDDEN OOK

Deze weken trekken veel mensen weer erop uit om tot rust te komen. Ze zwerven uit door het land, door heel Europa en sommigen zelfs nog verder.

Lees meer >>>

Laatst aangepast op dinsdag, 03 april 2018 14:35
 
PDF Afdrukken E-mail

Pijn kan verschillend zijn

Wanneer je een been of arm breekt schaam je je er niet voor dat er een foto gemaakt wordt, het bot weer recht wordt gezet, gips op die plek wordt aangebracht en een termijn wordt genoemd waarop alles weer in orde zal zijn. Je weet dat die pijn voorbij gaat en dat je dit overkomt wordt gewoon 'pech' genoemd. Moeilijker is het psy-chisch lijden dat mensen overkomt en waar ze vaak ook de oorzaak niet van weten.

Laatst aangepast op zaterdag, 08 juli 2017 14:37
Lees meer...
 
«StartVorige12345678VolgendeEinde»

Pagina 6 van 8