Home >>> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Sacramentsdag

De Eucharistie is een van de belangrijkste sacramenten in de Katholieke Kerk. Zo belangrijk zelfs dat een aparte dag is aangewezen om de instelling van de eucharistie te vieren: Sacramentsdag. In de wereldkerk valt deze dag op de tweede donderdag na Pinksteren, dit jaar op 15 juni, maar in de Nederlandse kerkprovincie wordt die dag op de daaropvolgende zondag gevierd, 18 juni. In tal van Limburgse parochies trekt dezer dagen, met name komende zondag, de Sacramentsprocessie. Lees meer >>>

Laatst aangepast op donderdag, 15 juni 2017 20:53
 
PDF Afdrukken E-mail

GELOVEN DOE JE MET JE HART

Afstanden betekenen niets meer.

We rijden duizenden kilometers per jaar.

We vliegen de wereld rond.

We gaan zelfs met een raket naar de maan. Lees verder >>>

Laatst aangepast op zaterdag, 10 juni 2017 16:55
 
PDF Afdrukken E-mail

Geen concurrent, maar bondgenoot

Bij het vormen van een nieuwe regering blijkt het moeilijk te zijn om een nieuwe regeringsploeg samen te stellen. Door onoverbrugbare standpunten komt men niet bij elkaar. Mensen die koste wat kost hun eigen standpunten willen doordrijven en weten dat ze daarmee de ander op het hart trappen zijn geen onderhandelaars, maar drammers die hun eigen gelijk zoeken en de ander aan zich willen onderwerpen. Politiek blijft altijd een spel waarin gegeven en genomen wordt, maar vooral waar die punten worden opgepakt waar men gezamenlijk achter staat. Doelen zullen nooit helemaal bereikt worden, maar in het haalbare kom je toch al heel ver. Zo alleen kan er bestuurd worden en wat bereikt ten bate van de mensen. Dit verschijnsel is niet iets wat we alleen in de politiek zien, maar ook in de samenleving. Met eendracht en saamhorigheid kun je het leven voor iedereen aangenaam maken, met verdeeldheid en het ontkennen van de verantwoordelijkheid van de ander verdwijnt het respect voor elkaar en verschijnt het beeld van een paard met vier manke poten, een misvormde kop en een halve staart omdat iedereen er aan trekt.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Geraakt door Gods Geest

Vaker hoor je zeggen dat mensen grote bewondering hebben voor de Jehovagetuigen die deur aan deur aanbellen om te spreken over God en Jezus. Toch zullen zij zelf niet snel de straat op gaan om van deur tot deur te vertellen over hun geloof. Mensen uit het neo-catechumaat trekken wel maandelijks de straat op en laten met gitaarbegeleiding de boodschap over Jezus en zijn verrijzenis klinken. Ze nodigen mensen uit om de Heer te volgen. Ook leden van de Kommelgemeenschap nodigen mensen in diverse stadskerken uit om een lichtje te ontsteken en te bidden voor iets wat voor hun belangrijk is. Daarbij wordt de zegen gegeven. Mensen die dit meemaken zeggen vaker dat er iets door hun heen ging waar ze van tevoren niet bij hadden stil gestaan. Ze worden zich bewust van dingen die voor hun leven belangrijk zijn en gaan daar mee aan de slag. Er is iets met hen gebeurd dat hun op een ander spoor gebracht heeft.

Laatst aangepast op zondag, 28 mei 2017 13:28
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Wensen bij het afscheid

Iedere mens die wat heeft opgebouwd wil graag dat dit ook doorgaat. Bij het verlaten van een parochie vond ik het jammer wanneer dingen, die gegroeid waren, in het niet zouden verdwijnen. Zo ging mijn hart uit naar een jongerengroep die teksten en muziek verzorgden. Dat moest toch kunnen doorgaan. Of de buitenschoolse catechese die zijn vruchten begon af te werpen. Er werd materiaal achter gelaten waar de volgende collega mee verder kon. Maar of dat ook zou gebeuren bleef een vraag. Het leven heeft mij geleerd dat afscheid nemen van een parochie betekent dat je dingen moet los laten en dat een ander het vaak anders doet. In die zin zijn wij allen voorbijgangers en vormen slechts een schakel in de geschiedenis.

Laatst aangepast op donderdag, 25 mei 2017 12:51
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Wisselwerking tussen hemel en aarde

Een aantal jaren geleden was het heel normaal om te vragen wat voor geloof iemand had. Een vraag die ook gesteld werd door ouders wanneer hun kind verkering kreeg. Velen zeiden dat ze katholiek waren of protestant. Een enkeling zei dat hij niets was. Het is een vreselijke uitdrukking, want iedere mens is waardevol, ook de mens die niet in God gelooft en uitsluit dat ons leven na de dood bij God verder gaat. Voor de mensen zonder God liggen de waarden vaak binnenwerelds: je wilt een goed mens zijn. 'Niets zijn' betekent binnen dit verband het ontkennen van een leven na de dood.

Laatst aangepast op donderdag, 25 mei 2017 12:51
Lees meer...
 
«StartVorige123456789VolgendeEinde»

Pagina 7 van 9