Home >>> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Hoopvol leven, ook bij verdriet

Vaak zie je bij mensen van nieuwe kerkelijke bewegingen dat ze een grote blijdschap uitstralen. Of het nu de focolarini zijn, de broeders van St. Jan of de charismatische groepen. Waar menigeen klaagt over betrokkenheid bij de Kerk zeggen zij steevast: ieder is er een en lachen je vriendelijk toe. Altijd positief en blij zijn is een uitstraling die heel bijzonder is. Bewonderenswaardig is de blijdschap, maar tevens ontkom je niet aan de vraag of christenen ook bedroefd kunnen zijn. Wellicht zal dat ook wel het geval zijn, maar dat moet je dan maar voor jezelf houden. De kracht van deze leerlingen van Jezus is de boodschap van blijdschap en hoop.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Eigen schuld, dikke bult

Bepaalde mensen brengen door hun gedrag zichzelf in grote moeilijkheden. Wie door roekeloos rijden blijvende invaliditeit oploopt, heeft dat aan zich zelf te danken. Of iemand die door drugs of andere verslavingen aan lager wal is geraakt is daar zelf de oorzaak van. Sommige mensen zijn hier snel mee klaar. Ze hebben het aan zichzelf te danken, dus ze lossen het ook maar zelf op.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Vastenbrief van bisschop Bonny: "het klopt wel, maar het deugt niet"

Goede vrienden, onlangs kocht ik een boek helemaal voor de titel: Het klopt wel, maar het deugt niet. De maatschappelijke moraal in het nauw. Het is een uitgave van Stevo Akkerman en bevat een aantal kritische artikelen over onze samenleving. Dit zou best wel eens kunnen opgaan voor onze samenleving en hoe wij ons erin voelen. De cijfers moeten kloppen, alleen wat efficiënt is, mag blijven, rationalisaties en schaalvergrotingen zijn de nieuwe norm, het aantal wetten en decreten neemt gestaag toe, controlemechanismen worden almaar fijner,

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Vastenboodschap 2017

Boodschap van bisschop Frans Wiertz van Roermond voor de 40-dagentijd 2017. De brief wordt in het weekeinde van 4/5 maart in de parochies in Limburg vooregelezen/gepubliceerd. Klick hier voor de boodschap

Laatst aangepast op zondag, 05 maart 2017 14:52
 
PDF Afdrukken E-mail

Vreugde zonder confetti

De bijbel gaat uit van een andere bron dan de Hazebats. Carnaval hoort thuis bij de Germanen, die een lentefeest vierden met vruchtbaarheidsgebruiken, wanneer de dagen langer werden en de zon terug keerde. Toen het christelijk geloof zijn intrede deed werd het vieren van carnaval gezien als een voorbode op de vastentijd. Even nog flink feest vieren en dan moest de broekriem weer worden aangetrokken.

Het plaatje links doet vermoeden dat mensen die flink gefeest hebben nu hun bed ergens neer zetten. Niets is minder waar.

Laatst aangepast op maandag, 20 februari 2017 18:27
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Jezus wil meer geven dan ontvangen

In het contact met mensen ontdek je dat bepaalde mensen er uit springen door hun gedrag. Wanneer zij wat voor anderen kunnen doen, staan zij altijd voor anderen klaar. Wanneer er ingezameld wordt voor een goed doel kunnen zij altijd wat missen. Zij investeren heel wat tijd en gaven in de ander en hebben daar ook grote voldoening van. Door mensen die meer berekend zijn worden zij wel eens als 'gekken'' beschouwd. Want wanneer je wat voor de ander doet moet je er zelf ook wat voor terug krijgen. Het oude Romeinse adagium 'do ut des' (ik geef opdat jij geeft) is in hun leven terug te vinden.

Laatst aangepast op maandag, 20 februari 2017 18:22
Lees meer...
 
«StartVorige123456789VolgendeEinde»

Pagina 8 van 9