Home >>> Bezinning
Bezinning
PDF Afdrukken E-mail

Over knielen, zitten en staan

Niet altijd maken wij even intens de eucharistieviering mee. Dat overkomt ons allemaal op zijn tijd. Veelal is dan de automatische piloot ingeschakeld. Een aantal woorden spreken wij zonder nadenken uit. Het gebeurde mij dat bij de geloofsbelijdenis per ongeluk de schuldbelijdenis werd ingezet. Het aanwezige kerkvolk ging voort op de ingezette woorden alsof dit zo hoorde en niemand kwam er later op terug. Ook in de mis gaan na het belletje bij het Heilig de kerkgangers massaal op de knieën, uitgezonderd degenen die last hebben van pijnlijke knieën. Devoot wordt gebogen bij het tonen van Brood en Wijn, waarin Jezus bij ons is. Wanneer het Onze Vader voorbij is en het vredesgebed uitgesproken, eventueel gepaard gaand met een vredesgroet, zie je dat het knielen wordt ingewisseld voor het zitcomfort.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Terugblik en vooruitblik

Het is niet gemakkelijk om in beeld te brengen welke resultaten er zijn behaald. In het binnenste van de mens voltrekt zich vaak meer dan wij in beeld kunnen brengen. Mensen die niets met de Kerk te maken wilden hebben, snuffelen nu voorzichtig rond of worden geraakt door een viering waardoor het geloof weer een uitdaging wordt. Ook het omgekeerde kan het geval zijn. Mensen die actief waren bij een activiteit van de parochie geven aan dat ze niet meer langer tot de Kerk willen behoren. Het is niet gemakkelijk om daar als pastoor goed mee om te gaan. Enkele uitgangspunten waarbij het functioneren van de parochie zichtbaar wordt zijn de sacramenten.

Het aantal doopsels in Schinveld is gelijk gebleven 14 (14), in Merkelbeek is dat afgenomen 2(6). Bij de eerste communie was in Schinveld het aantal kinderen dat meedeed: 17(21), terwijl dit in Merkelbeek ongeveer gelijk bleef 6(7). Het vormsel vond afgelopen jaar alleen plaats in Schinveld 18 (14).

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Kerstpreek 2016 van pastoor Hub Adema, Schinveld kerstmis 2016

U kunt die ook HIER beluisteren

Beste medechristenen,

Kerstmis is niet voor iedereen een feest. Je ziet tegengestelde belevingen.

Laatst aangepast op maandag, 26 december 2016 09:38
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

Preek Pasen 2017

Schinveld pasen 2017

Beste medechristenen,

Je leest of hoort wel eens dat er iemand ontvoerd is. Voor degenen die hiermee te maken krijgen, kan het een grote nachtmerrie worden. Dat geldt voor ouders, van wie een kind gekidnapt is, of familielid dat zomaar werd mee genomen. Bij deze mensen is bezorgdheid, verdriet en onzekerheid. Wanneer er een vraag komt om losgeld hebben zij er alles voor over om hun geliefde terug te krijgen. Dat is hun hoop om hun dierbaren terug te zien. Daarnaast speelt de familie, vrienden en kennissen, ook nog een bepaalde rol in dit drama.

Laatst aangepast op maandag, 17 april 2017 19:02
Lees meer...
 
«StartVorige12345678VolgendeEinde»

Pagina 8 van 8