Home >>> Nieuws
Parochieberichten
PDF Afdrukken E-mail
zondag, 13 januari 2019 11:59

Gebedsweek voor de eenheid

Van 20 tot en met 27 januari wordt de gebedsweek voor de eenheid gehouden. Dit jaar heeft Indonesië het tema van deze gebedsweek aangereikt: zoek het recht en niets dan het recht. Dit is een woord uit de Bijbel. Ook in Indonesie heeft de economie een groei doorgemaakt, maar de kloof tussen arm en rijk is gegroeid. Een Indonesisch gezegd is: "Een muis sterft van de honger in de schuur vol met rijst". Het gebed is gericht op de inzet van christenen vanuit verschillende denominaties met één grote gebedsintentie: dat vanuit het streven naar recht voor iedereen voldoende mogelijkheden komen voor een menselijk bestaan. Dit tema is ook van toepassing op Nederland. De kloof tussen armen en rijken wordt steeds groter. Het is belangrijk om dit te zien en daaraan te werken. Gebed en inzet voor de mens om eens heen hoort bij elkaar. Dat is niet alleen katholiek gedacht, maar leeft bij ieder die zich laat leiden door het woord van Jezus.

 
PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 27 december 2018 10:11

Nieuw Website ontwerp

Beste bezoeker,

Wilt U op het nieuw Website-ontwerp reageren?
Ik zou het fijn vinden als U het zou doen!!!

Klik op de foto om het ontwerp te beordelen
Een detailleerde reactie graag aan: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Dank U/je, uw webmaster Wilfried

Laatst aangepast op donderdag, 27 december 2018 11:07
 
PDF Afdrukken E-mail
zaterdag, 08 december 2018 12:02

Bereikbaarheid pastoors

Het is in onze tijd, ondanks de uitgebreide communicatiemiddelen, niet altijd even gemakkelijk een priester te bereiken. Tijdens een eucharistieviering bijvoorbeeld wordt geen telefoon opgenomen. Maar daarna wordt altijd gekeken op de nummermelder, waarna ook wordt terug gebeld. Ook kunt u ten allen tijde bellen met de koster indien contact niet tot stand komt. Het kan ook zijn dat bij de collega van Oirsbeek en Doenrade de telefoon niet wordt beantwoord. In die gevallen mag ten allen tijde gebeld worden naar de pastorie in Schinveld. Wanneer een uitvaart geregeld moet worden is het niet gebruikelijk dat mensen zelf een priester gaan zoeken. De pastoor die verantwoordelijkheid draagt voor de parochie is de eerst aangewezene om de dienst te verzorgen. Ook zijn er afspraken met collega's die bij afwezigheid van de pastoor, hem vervangen. Uiteraard kan in een overleg bekeken worden in hoeverre men aan de wensen van de familie tegemoet kan komen. Als priesters willen wij graag klaar staan voor de mensen, maar ook de kans krijgen om dienstbaar te zijn.

 
PDF Afdrukken E-mail
zondag, 28 oktober 2018 18:34

Allerzielen-prentje 2018

Laatst aangepast op zondag, 28 oktober 2018 18:50
 
PDF Afdrukken E-mail
zaterdag, 13 oktober 2018 16:53

mgr. Harrie SmeetsNieuwe bisschop voor Bisdom Roermond

Woensdag werd bekend dat de deken van Venray, Harrie Smeets, door paus Franciscus is benoemd tot bisschop van Roermond.
Wij wensen vanuit onze parochies de nieuwe bisschop mooie jaren toe van dienstbaarheid en arbeidsvreugde. Van harte proficiat.
Bron foto: Bisdom Roermond

Laatst aangepast op vrijdag, 19 oktober 2018 13:57
 
PDF Afdrukken E-mail
maandag, 27 augustus 2018 23:15

Wereldjongerendagen te Panama

Van 12 tot 28 januari 2019 zijn de Wereldjongerendagen te Panama. De ontmoeting met vele jonge mensen is een geweldig mooi gebeuren. Er zijn vier reismogelijkheden waarop jongeren tussen 18 en 30 jaar kunnen intekenen. Iedereen is van harte welkom om mee te gaan met de Nederlandse reis "discover your identity". Voor meer informatie en ook aanmelding kun je terecht bij www.wjd.nl

 
PDF Afdrukken E-mail
dinsdag, 12 juni 2018 21:11

Vacature kerkbestuur

Met ingang van 1 augustus treedt dhr. Wim Veldhuizen terug als kerkbestuurslid en secretaris na zeven jaar dit werk te hebben gedaan vanwege gezondheidsredenen. Een paar maanden geleden trad ook dhr. Boy Goossens terug vanwege het bereiken van de leeftijd van 75 jaar. Daarom zijn wij op zoek naar nieuwe kerkbestuursleden vanuit de parochie Schinveld en Merkelbeek. Wij zullen zelf ook mensen benaderen om toe te treden tot het kerkbestuur, maar kandidaten kunnen ook contact opnemen met de pastoor. Het huidige kerkbestuur bestaat uit pastoor H. Adema, voorzitter, Petra Schriever, penningmeester, Frans Herings, gebouwenbeheer, Funs Daamen, lid.
Ofschoon de parochies van Schinveld en Merkelbeek zelfstandig zijn, wordt toch samen vergaderd. Help onze parochies om ze in de toekomst goed te beheren.

Laatst aangepast op maandag, 13 augustus 2018 08:28
 
PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 12 januari 2018 00:00

Stephan Klasens, loopt stage in onze parochies

Beste parochianen van de Eligius kerk in Schinveld en de Clemenskerk in Merkelbeek. Mijn naam is Stephan Klasens en ik studeer Godsdienst – Pastoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE), hiervoor kom ik dit jaar bij jullie stagelopen. Ik zal mij in het kort omschrijven en u ook wat vertellen over wat ik nu precies in jullie kerk zal komen doen.

Laatst aangepast op vrijdag, 19 januari 2018 18:37
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 03 november 2017 09:03

Veranderingen Kerkbestuur Eligiusparochie

Met ingang van 1 september heeft dhr. Boy Goossens en eervol ontslag gekregen vanwege het bereiken van de leeftijd van 75 jaar.
Tevens is voor mevr. Petra Schriever en dhr. Frans Herings de termijn weer verlengd voor vier jaar.

 
PDF Afdrukken E-mail
zaterdag, 30 juli 2016 13:09

Bereikbaarheid priester bij afwezigheid van de pastoor

Wanneer u bij afwezigheid van pastoor H. Adema dringend een priester nodig heeft, dan kunt u altijd bellen naar Pastoor Houben in Oirsbeek tel. 046-4421233. In noodgevallen kunt u ook altijd bellen naar de koster van Oirsbeek 0620192963.