R.K. Parochie H. Eligius Schinveld

Perspectief op de eeuwigheid

Onzekerheid, angst, onrecht, onderdrukking, ziektes, mislukking, vervolging. Het is een eindeloze rij waar mensen mee te maken kunnen krijgen. Een klaagzang aanheffen helpt niet veel. De ander de schuld geven lost niets op en alleen maar vertrouwen op menselijke kracht biedt geen perspectief.
Jezus wil een band leggen tussen God en mens en van daaruit mensen bemoedigen. In de zaligsprekingen worden moeilijke situaties van mensen genoemd en worden mensen uitgenodigd om daarin niet te blijven steken. Verdriet gaat voorbij, kinderlijke eenvoud wordt waardevol, zachtmoedigheid draagt bij aan oplossingen, armoede blijft niet, barmhartigheid schept nieuwe kansen, mensen zonder argwaan staan dicht bij God, vredebrengers bouwen aan Gods Rijk, vervolgde mensen ervaren eens vrijheid  Al deze situaties worden concreet in mensen van alle tijden. Door hun vertrouwen op God hebben ze laten zien dat het ook anders kan.
Zeker in onze tijd kunnen wij dat geloof in God goed gebruiken. Een samenleving die geen plaats heeft voor God loopt op zichzelf vast. Verharding leidt niet tot liefde, geld brengt niet altijd geluk, genieten blijft beperkt tot een kleine groep. Gelukkig hij die gelooft dat het anders kan.