R.K. Parochie H. Eligius Schinveld

Jubileum-bedevaart  SITTARD-KEVELAER  
op maandag 9 septe
mber

Ieder jaar organiseert de Broederschap Sittard-Kevelaer een drukbezochte bedevaart naar de Duitse stad Kevelaer waar Maria is verschenen. In 2019 viert deze Broederschap een bijzonder jubileum. De eerste bedevaart vanuit Sittard naar Kevelaer dateert van 1669. Dit jaar herdenkt de Broederschap dus dat 350 jaar geleden de eerste bedevaart van Sittard naar Kevelaer trok. Daarmee is deze bedevaart niet alleen een van de grootste, maar ook een van de oudste bedevaarten vanuit Nederland naar deze bekende bedevaartsplaats.

 

 

 

Op zaterdagavond 7 september is om 18.00 uur in de St. Petruskerk (Grote Kerk) te Sittard een dankdienst met aansluitend een receptie.

Op maandag 9 september is de grote bedevaart naar Kevelaer. Kardinaal Willem Eijk, Aartsbisschop van Utrecht, zal samen met ons het jubileum vieren.
Bovendien zal aan elke pe
lgrim een speciale jubileumspeld worden uitgereikt, die alleen in dit jubileumjaar wordt uitgereikt. Meld u daarom op tijd aan!

Opstapplaatsen zijn ook in Jabeek, Merkelbeek en Schinveld – waarna alle bussen zich verzamelen bij “Op de Vos” in Nieuwstadt. Om 8.30 uur is het gezamenlijke vertrek naar Kevelaer. Het programma in Kevelaer is:

10.15 uurAankomst in Kevelaer, waarna processie naar de basiliek.

10.30 uurPontificale Hoogmis in de basiliek, waarna processie naar de Kaarsenkapel.

15.00 uurGrote Kruisweg in het Mariapark en kleine Kruisweg in de Pax Christikapel.

17.30 uurPlechtig Lof in de Basiliek.

Aansluitend trekken we in processie langs de Genadekapel en daarna gaan we weer terug naar de bussen voor de terugreis naar huis.Tussen de plechtigheden is er voldoende tijd voor ontspanning. Zo zijn in het gezellige stadje tal van winkels en restaurants.

Aanmelden:

Buskaarten zijn tot dinsdag 27 augustus verkrijgbaar bij mevr. Theunissen, President Kennedystraat 8, 6451 AV Schinveld, tel. (045) 5273113.

Een buskaart kost € 18,-- per persoon. Bij deelname krijgt u de jubileumspeld gratis (zolang de voorraad strekt).

Vraag bij uw contactpersoon naar de vertrektijd van uw bus!

Denkt u aan een geldig paspoort of identiteitsbewijs voor die dag!

Meer weten?

Meer informatie? Bel met de heer Frans Tummers: telefoon (046) 4520590.

Wilt u nog meer weten? In dit jubileumjaar verschijnt een fraai vormgegeven boekje over de Broederschap Sittard-Kevelaer en de eeuwenoude bedevaart. In de voorverkoop kost dit € 10,- en is te bestellen via uw contactpersoon. Op de bedevaartsdag zelf betaalt u € 12,- voor het boekje.