R.K. Parochie H. Eligius Schinveld

Bereidt de weg van de Heer

In onze samenleving is geld belangrijk omdat wij kunnen kopen wat wij graag willen hebben. Vaak gaat dat over materiële dingen die ons soms afleiden van de wezenlijke vragen het bestaan. Zij vragen zo veel aandacht van ons dat wij mensen om ons heen dreigen te vergeten. Bezig zijn met je schept ene afstand met mensen om ons heen. Laat staan dat je op de gedachte komt dat het leven van anderen van invloed is op je eigen leven en omgekeerd.

De voorbereidingstijd op Kerstmis is geen tijd van afwachten, maar van verwachten. De toekomst is niet somber, maar vol hoop. Wie Jezus verwacht doet er ook alles aan om Hem welkom te heten. "Bereidt de weg van Heer", is een veelbetekenend woord geworden. Niet alles kun je kopen wat geluk en vrede geeft. Je moet er ook de tijd voor nemen om het te laten groeien.

Van de week bezocht ik met een collega het museum van de zusters van het Arme kind Jezus. De gezichten van de kerstgroepen riepen een serene sfeer op. Mooie beelden, van was gemaakt, maar met gezichten die leven en vreugde uitstraalden. Zo mag ook onze blik zijn vanwege de vreugde met vol verwachting van wat komen gaat.

Geschreven op: 03-12-2018