R.K. Parochie H. Eligius Schinveld

BISSCHOP HARRIE SMEETS OP BEZOEK

Op zondag 8 december viert de bisschop de eerste verjaardag van zijn bisschopswijding. Tevens sluit hij op deze dag de bezoeken af die hij in het verleden jaar heeft gebracht aan alle Limburgse dekenaten.

Het dekenaat Schinnen heeft een programma samengesteld om de bisschop zo breed mogelijk te laten kennismaken met het dekenaat Schinnen. (Het dekenaat Schinnen valt samen met Beekdaelen en Beek).

Op zaterdag 7 december brengt de bisschop in de ochtend een bezoek aan de kerk in Doenrade en zal hij aanwezig zijn bij de feestelijke heringebruikname van het Warblingshuis aldaar en zal hij daar een zegengebed uitspreken.

De zondag brengt hij ook geheel door in ons parochiecluster. Zo maakt hij die dag een wandeling van Schinnen naar Puth waarbij u allen welkom bent.
Maar eerst viert hij de heilige Mis in de dekenale kerk van Schinnen. Deze begint om 10.00 uur en wordt opgeluisterd door het St. Lambertuskoor uit Oirsbeek.(Naast een dekenale viering is het natuurlijk ook een viering in ons eigen parochiecluster en daarom zal er die zondag geen heilige Mis zijn in Puth, Oirsbeek en Doenrade en willen we er in Schinnen een viering van maken voor en door deze parochies samen).
Aansluitend is er een kop koffie en gelegenheid om de bisschop informeel te ontmoeten.

Voor de bisschop en alle aanwezigen zal er een korte presentatie zijn over “Playmobil in de catechese”. Ouders, kinderen en allen die zich bezighouden met catechese, zijn van harte welkom.
Aansluitend zal de bisschop via een mooie wandelroute te voet naar Puth gaan waar in de kerk een kort middaggebed gebeden zal worden. Iedereen die deze mooie route met de bisschop wil meewandelen, is van  harte welkom!
In de middag brengt hij van 15.00 uur tot 16.00 uur een bezoek aan Schinveld, waar kerkbesturen van de parochies Amstenrade, Merkelbeek, Jabeek, Bingelrade en Schinveld welkom zijn in het Michielshuis, maar ook uiteraard de vrijwilligers uit de vijf parochies.
Daarna zal hij het laatste gedeelte mee maken van het kerstconcert van Mannenkoor Oranje 

Tenslotte is er om 17.30 uur in de kerk van Schinnen een Vesperviering. Iedereen is welkom om samen met de bisschop en de priesters en diakens van het dekenaat dit avondgebed te bidden.
Na deze gebedsviering is de bisschop te gast op de pastorie voor een ontmoeting met de priesters, diakens en catechisten.

 

Mogen we er samen voor de bisschop een mooie eerste verjaardag van zijn bisschopswijding van maken.

 

Pastoor-deken Jack Honings