R.K. Parochie H. Eligius Schinveld

Broederschap annuleert de bedevaart van 2020

De bedevaart naar Kevelaer zal dit jaar geen doorgang vinden. Het bestuur van de Broederschap Sittard-Kevelaer heeft met verdriet in het hart moeten besluiten de bedevaart te annuleren vanwege de coronacrisis. Door de voorschriften van de burgerlijke en kerkelijke overheden gelden er veel beperkingen, niet alleen in het Duitse Kevelaer, maar ook tijdens het busvervoer en in de omgang tussen mensen. Daardoor is het niet mogelijk om dit jaar de bedevaart naar Kevelaer te organiseren. Daar komt bij
- Geschreven op: 08-06-2020

Brief van de Nederlandse Bisschoppen bij gelegenheid van Pinksteren 2020

Mogen wij u een vraag stellen? Hoe denkt u dat u zich zult voelen als u een dezer dagen weer naar de kerk kunt gaan? Misschien voelt u zich opgelucht en blij, maar misschien ook wat ongemakkelijk, omdat het sinds half maart niet meer kon? Waarschijnlijk mist u een aantal bekenden? En misschien is het moment van het ontvangen van de H. Communie wel emotioneel, omdat u zich realiseert dat het iets bijzonders is om weer voor Gods aanschijn te staan. Want thuis verbonden zijn met God is toch anders
- Geschreven op: 07-06-2020

Overleden

Door de dood is van ons heen gegaan: > op 54- jarige leeftijd Ralf Janssen (Merkelbeek: Dat hij voor altijd thuis mag zijn bij God.
- Geschreven op: 01-06-2020

Overleden

Door de dood is van ons heen gegaan: > op 92- jarige leeftijd Frans Meesters (Schinveld); > op 80-jarige leeftijd Mat Buijsers (Schinveld): dat zij voor altijd thuis mogen zijn bij God
- Geschreven op: 23-05-2020

Overleden

Door de dood is van ons heen gegaan: > op 90- jarige leeftijd Cor Ariessen (Schinveld): Dat hij voor altijd thuis moge zijn bij God.
- Geschreven op: 19-05-2020

Overleden

Door de dood is van ons heen gegaan: > op 82-jarige leeftijd Henny Peters-Nickien (Schinveld) > op 87-jarige leeftijd Toon von Tongelen (Schinveld); > op 96-jarige leeftijd Louise Benders-Klampfer (Schinveld); > op 80-jarige leeftijd Mia Veendrick-Ligthart (Amstenrade); > op 87-jarige leeftijd Jan Drummen (Doenrade); op 91-jarige leeftijd Jeannie Douven (Oirsbeek):   Dat zij voor altijd thuis mogen zijn bij God.
- Geschreven op: 11-05-2020

Rozenkransgebed op Radio Maria vanuit 'Het Korenveld' te Merkelbeek

Iedere woensdagavond in de maand mei bidden we de rozenkrans aan de Banneuxkapel. Dat kan dit jaar helaas niet doorgaan, maar ieder kan dat natuurlijk altijd persoonlijk doen. Wilt u toch liever samen de rozenkrans bidden? Ga dan naar www.radiomaria.nl. Iedere woensdag in mei om 17.00 uur bidden de zusters van Het Korenveld live de rozenkrans op Radio Maria. Zo kunnen we toch samen tot Maria gaan met al onze intenties, vreugden en zorgen. 
- Geschreven op: 02-05-2020

Overleden

Door de dood is van ons heen gegaan: > op 91-jarige leeftijd Sophie Fiegen-Geisen Dat zij moge rusten in vrede
- Geschreven op: 02-05-2020

Overleden

Door de dood is van ons heen gegaan: > Wiel Peters en Harm de Groot. Dat hij moge rusten in vrede.
- Geschreven op: 29-04-2020

Bisschop in Schinnen

Zondag 3 mei komt bisschop Harrie Smeets de heilige Mis doen in de dekenale kerk in Schinnen. Deze is live om 10.00 uur te zien bij omroep Zo-Nws. Deze omroept verhuist 1 mei naar een ander kanaal van Ziggo. Dit was 41 en wordt nu 44. Hierdoor wordt het uitzendgebied veel groter, ongeveer heel Zuid Limburg. Wij heten de bisschop van harte welkom in het uitzendgebied van Zo-Nws via de St. Dionysiuskerk in Schinnen.
- Geschreven op: 29-04-2020
123