R.K. Parochie H. Eligius Schinveld

Stille Dag – Wie gaat er mee, wie gaat er mee …

Niet naar de berg van Sint André, maar naar een prachtige oase van RUST!!!

 

Namelijk om ECHT de stilte te gaan beleven en ervaren. Eén van de Bezinningshuizen in ons bisdom, die o.a. Stille Dagen aanbiedt, heet: “Foyer de Charité ‘Marthe Robin’” en bevindt zich in het witte stadje Thorn. Een prachtig Bezinningshuis, gelegen aan de Maas, met een hele grote tuin, waarin u heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur. Alleen dat al geeft rust!

Deze Stille Dagen zijn geschikt voor hen die kennis willen maken met de schoonheid van Gods Woord en de kracht van de stilte. Alle stille dagen worden geleid door Foyervader A. Pierik (een priester) en de gemeenschap (de foyerleden).Een stille dag begint 's-ochtends om 9.45u (vanaf 9.15u bent u welkom voor een kopje koffie) en eindigt 's-middags met een kop koffie om 16.30u. De richtprijs voor een stille dag bedraagt Euro 24,-.

Er zijn op zo’n dag 2 conferenties, waarin een Bijbeltekst wordt uitgelegd;

daarnaast vieren we samen de Eucharistie; is er om 12.30u een gezamenlijk warme maaltijd (in stilte), en aan het einde van de dag het rozenhoedje met Aanbidding. Oftewel een gevarieerd programma die u door de dag leidt…en hopelijk als een weldaad ervaren wordt.

Heeft u interesse, maar nooit alleen die stap durven zetten, dan bieden wij nu de mogelijkheid om samen met meerdere parochianen, als groep naar zo’n Stille Dag te gaan. We willen dit doen op zaterdag 7 maart a.s. en het thema van deze Stille Dag luidt: God redt, maar nooit ‘voorspelbaar’ Aanmelden voor deze dag, kunt u doen bij ondergetekende via mail of telefoon: parochiewerk@gmail.com of 046 – 8504099 Bij het aanmelden via de mail, graag uw voor- en achternaam + telefoonnummer vermelden. Aanmelden kan t/m 1 maart a.s. Het bedrag voor deze dag kunt u contant betalen bij aankomst in de Foyer, of van tevoren overmaken naar het rekeningnummer van de Foyer (zie website hieronder).

Omdat we met eigen vervoer willen gaan, bekijken we a.d.h.v. het aantal deelnemers wie er kunnen rijden naar Thorn en uiteraard zult u daarvan op de hoogte gebracht worden. Voor meer informatie over de Foyer in Thorn, zie link:

http://www.foyer-thorn.nl/index.html

 

Van harte uitgenodigd!

Namens het pastoraal team,

Désirée van Breugel (Catechiste Parochiecluster ‘Schinnen en omgeving’)