R.K. Parochie H. Eligius Schinveld

Vastenactie 2019 Zambia 

De Vastenactie richt onze blik ook dit jaar op de  school voor Landbouw en Techniek in Mpongwe in Zambia in Afrika. In 2017 is met uw ondersteuning de gehele elektriciteit aangelegd in de grote school voor Landbouw en Techniek in Mpongwe-Zambia. In 2018 is de opslagruimte verbouwd tot keuken en ingericht voor de studenten. Ook zijn er diverse leermiddelen aangeschaft waardoor o.a. de naaicursus met 17 leerlingen van start is kunnen gaan. Voor april 2019 hopen we alle leermiddelen te hebben aangeschaft en de kippenrennen te hebben gebouwd. Nu willen we vooral inzetten op de mechanisatie van de landbouw: Van Os naar Tractor.

De dekenaten Schinnen en Sittard  ondersteunen in 2019 voor de laatste keer het project. We doen daarbij weer een beroep op u om mee te doen. 

 

Vastenactie kiest partij voor de armste mensen. Kiest voor eerlijk delen, voor hier wat minder en daar wat meer, onder het motto: “Samen maken we er meer van”. Vastenactie ondersteunt initiatieven tégen armoede en vóór een betere leefomgeving.

 

U kunt uw bijdrage over maken op de bankrekening van Vastenactie:

NL21 INGB 0000 0058 50 o.v.v. Van os naar tractor: mechanisatie in de landbouw. Projectnummer 401257 of via de vastenzakjes in de collectebussen in de kerk . 

 

Dit jaar kunt u ook online uw bijdrage doneren. Ga naar:

https://www.vastenactie.nl/nl/projecten/van-os-naar-tractor-mechanisatie-in-de-landbouw-in-zambia

 

Meer info over de stichting vindt u op : www.mpongwe.nl 

 

INVESTEER IN LANDBOUWONDERWIJS IN MPONGWE!