R.K. Parochie H. Eligius Schinveld

Vastenactie 2019 dekenaten Schinnen en Sittard

Parochies van de dekenaten Schinnen en Sittard kiezen in 2019 tijdens de Vastenactie voor de derde en laatste keer voor een project van de stichting “Geef de Kinderen van Mpongwe een Toekomst (GKMT)", opgericht door Ton Korsten-Korenromp uit Jabeek

 

Met de Vastenactiegelden van 2017 is de gehele elektriciteit aangelegd in de grote school voor Landbouw en Techniek in Mpongwe, Zambia. Een geweldige klus.

Op dit moment worden de gelden van de opbrengsten van de Vastenactie 2018 besteed. Er is een keuken gebouwd en ingericht om de studenten van eten te voorzien en om te kunnen gebruiken voor de cursus Koken.

 
Er is een naaiatelier ingericht voor de cursus Ontwerpen, Knippen en Naaien en inmiddels draait de cursus al op volle toeren. De kippenrennen maken we in de loop van het voorjaar en andere leermiddelen schaffen we zo spoedig mogelijk aan.

In 2019 willen we het landbouwonderwijs en de landbouwmechanisatie een flinke impuls geven. Met het Vastenactieproject ’Van Os naar Tractor’ (aanschaf van een tractor met ploeg, eg, zaai- en maaimachine) hopen we niet alleen het niveau van het landbouwonderwijs te verhogen, maar ook veel kosten te besparen, omdat we nu zelf onze 9 ha landbouwgrond kunnen bewerken en geen dure machines meer hoeven te huren. Bovendien kunnen we nu zelf de tractor en toebehoren verhuren aan de boeren in de omgeving tegen aantrekkelijke prijzen. Ook bouwen we een afdak voor de machines. Totale kosten 44.000 euro.

 

U kunt uw bijdrage over maken op de bankrekening van Vastenactie:

NL21 INGB 0000 0058 50 o.v.v. Van os naar tractor: mechanisatie in de landbouw. Projectnummer 401257 of via de vastenzakjes in de collectebussen in de kerk .

 

Dit jaar kunt u ook online uw bijdrage doneren. Ga naar: https://www.vastenactie.nl/nl/projecten/van-os-naar-tractor-mechanisatie-in-de-landbouw-in-zambia

 

Meer info over de stichting vindt u op : www.mpongwe.nl