R.K. Parochie H. Eligius Schinveld

Liturgie-vieringen / Intenties

Klokken van hoop

18 maart 2020

Alle negen kerken van ons parochiecluster zullen vanavond van 19.00 tot 19.15 uur de klokken luiden en aansluitend bij de gezamenlijke "klokken van hoop".

Om alle harde werkers in de zorg te laten weten dat we hen danken, om te laten horen dat we met elkaar verbonden zijn en om de hoop te laten klinken die in onze gelovige harten leeft dat de Heer ons, zijn mensen, niet vergeet! We nodigen u uit om tijdens het luiden van de klokken in gebed met elkaar verbonden te zijn en om hier de kracht uit te putten om in het leven van alle dag naar elkaar om te zien.

Om moed te houden en hoopvolle mensen te zijn!

Ook de komende woensdagen zullen we de klokken luiden.

Vandaag kwam ook het bericht van de NL-se kerkprovincie dat het ingestelde beleid van geen heilige Missen op zondag etc. zal worden opgerekt tot en met 2e paasdag!

Dus geen goede Week en Pasen als openbare vieringen in onze parochiekerken. Het raakt ons allen diep. Maar het vlammetje van hoop in ons hart blijft branden!

Het zijn rationele keuze's en zo moeten we ook omgaan met elkaar in deze situatie! Elkaar beschermen en niet onnodig in situaties brengen waar we besmet kunnen raken.

Geestelijk blijven we in gebed verbonden met elkaar!

 

Pastoor H. Adema

Pastoor-deken J. Honings