Home >>> Archief
Wij vragen om uw medewerking !!! PDF Afdrukken E-mail

Wij vragen om uw medewerking bij de oproep "BEHOUD SILA"

Misschien heeft u er wel over gehoord in de media: de Tweede Kamer heeft het afgelopen jaar een motie aangenomen, die ertoe leidt dat er geen gegevens meer worden verstrekt aan SILA, de Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie. SILA krijgt nu adreswijzigingen e.d. automatisch door van de burgerlijke gemeenten en krijgen ook de parochies deze informatie, waarbij de privacy van parochianen gegarandeerd blijft.
Dit systeem helpt ook onze parochie om de ledenadministratie op peil te houden. Als bijvoorbeeld na het verdwijnen van SILA een van onze oudere parochianen verhuist naar een verpleeghuis, weten wij niet meer waar ze woont als ze dit zelf niet door kan geven. Daarmee zou dan het contact met de parochie verloren kunnen gaan.

Nu heeft de overheid een internetconsultatie geopend, waar burgers kunnen reageren op het besluit van de Tweede Kamer. De Nederlandse bisschoppen vragen aan alle katholieken in Nederland om gebruik te maken van deze consultatie en van zich te laten horen.

Ga op internet naar https://www.internetconsultatie.nl/inschrijftermijnbrpvreemdelingen en vervolgens onder aan de pagina naar “reageer op consultatie” en “geef uw reactie op deze consultatie”.

Onze argumenten: SILA is belangrijk om de ledenadministratie op peil te houden, verhuizing van ouderen gemeld te krijgen zodat zij niet uit het oog verloren raken, en om uw kerkbijdrage goed en beveiligd te kunnen registreren. SILA is volkomen veilig en waarborgt 100% privacy.
Nadat u uw reactie heeft gegeven, kunt u doorklikken, en u hoeft geen bestanden bij te voegen.
Bij stap 3 moet u uw e-mailadres invoeren, en aangeven dat u uw zending niet openbaar wil maken.

Onze bisschop, Mgr. Frans Wiertz, beveelt dit van harte bij u aan, omdat dit een kans is de besluitvorming over SILA positief te beïnvloeden in het voordeel van de aangesloten kerken en in het bijzonder ook in het voordeel van onze eigen parochie.

Reageren kan tot 3 februari, daarna sluit de consultatie. Wij danken u alvast voor uw medewerking.

Laatst aangepast op vrijdag, 06 januari 2017 12:16