Home >>> Bezinning >>> Bezinning >>> Missionaris Herman Mestrom overleden te Fortaleza Brazilië.
PDF Afdrukken E-mail

P. Herman MestromMissionaris Herman Mestrom overleden te Fortaleza Brazilië.

Op 19 januari 2017 overleed pater Herman Mestrom in zijn parochie in de stad Fortaleza, Brazilië. Hij werd geboren in Geleen op 10 maart 1930. Hij trad in bij de Congregatie der Lazaristen en volgde zijn priesteropleiding in Wernhoutsburg en Panningen. Op 22 juli 1956 werd hij tot priester gewijd. De benoeming volgde voor de missie in Brazilië en hij vertrok in 1957 naar de staat Ceará in Noord Oost Brazilië. Zijn eerste benoeming werd het seminarie in Limoeiro, waar hij de eerste 6 jaren werkte als leraar, econoom en in de parochie. Daarna volgde zijn benoeming tot leraar en econoom voor het seminarie in Fortaleza gedurende 6 jaar.

Daar gaf hij les en voltooide de bouw van het seminarie voor ruim 100 interne leerlingen. De grote droom werd werkelijkheid met zijn benoeming tot pastoor in de stad Quixeramobim in het binnenland van de staat Ceará, waar hij het missiewerk voor de parochianen kon waarmaken. Dit was een grote parochie met een hoofdkerk en 32 kapellen. Daar bouwde hij een bejaardenhuis voor arme en dakloze mensen.

Dit werk verrichtte hij 11 jaar. In 1980 volgde zijn benoeming tot pastoor in een grote buitenwijk van de stad Fortaleza met een hoofdkerk en daar realiseerde hij een grote kapel met een klein klooster en een school voor kleuter-, basis- en voortgezet onderwijs. Een geweldige voorzienig voor armen kwam tot stand met de realisatie van een gezondheidscentrum. In Fortaleza werkte Herman nog steeds. Hij vierde in 2016 zijn 60 jarig priesterjubileum. Na het overlijden van zijn moeder in 1988 werd Schinveld zijn thuisbasis tijdens zijn vakanties. Hij overleed op 19 januari 2017 in zijn parochie in Fortaleza. Op zaterdag, 11 maart 2017, zal er een Herdenkingsdienst worden gehouden in de H. Eligiuskerk, aanvang 11.00 uur.

Laatst aangepast op zaterdag, 21 januari 2017 17:39