Home >>> Vormsel >>> Informatie / aanmelding Vormsel in 2018
PDF Afdrukken E-mail

Informatie / aanmelding Vormsel in 2018

Beste jongens en meisjes van groep 8, geachte ouders,
Het Sacrament van het Vormsel wordt - zo is de planning - dit schooljaar op vrijdag 25 mei 2018 om 19.00 uur in onze parochiekerk van de H. Eligius toegediend door onze hulpbisschop Mgr. Everard de Jong uit Roermond.

Toen je ouders je hebben laten dopen vonden zij het belangrijk dat je met het geloof in God en Jezus kennis maakte. Daarna deed je mee aan de eerste communie en maakte je kennis met de Kerk als gemeenschap van gelovigen. Nu je in de laatste groep van de basisschool zit, nodigen wij je uit om het Sacrament van het Heilig Vormsel te ontvangen.
Wat betekent het Vormsel? Het is het voltooien van de doop. Door het ontvangen van de Heilige Geest krijg je bijzondere kracht om met Gods hulp vorm aan je leven te geven.

De voorbereiding vindt plaats na de kerstvakantie en omvat ongeveer twaalf bijeenkomsten van een uur. We gaan er van uit dat je alle bijeenkomsten bijwoont. Anders mis je belangrijke informatie en dat zou jammer zijn. Deze bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagen na schooltijd (15.15 tot 16.15) in het parochiezaaltje St. Michiel (Michielshoees) in de Kerkstraat 6. Je krijgt hier nog een overzicht van.
Wij zouden het fijn vinden als je het ook verder met Jezus samen op weg wilt gaan en je wilt sterken met het Sacrament van het H. Vormsel.

Klik hier >>> voor meer informatie, vul het strookje in, laat het van je ouders ondertekenen en lever het voor 4 december 2017 in op Basisschool Schinveld bij je leerkracht of op de pastorie.
Jongens en meisjes die een school buiten Schinveld bezoeken zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Laatst aangepast op woensdag, 29 november 2017 19:41