Home >>> Bezinning >>> Bezinning >>> "Onze kerken lopen niet voor niets leeg"
PDF Afdrukken E-mail

BEZINNING, voor u gelezen in CIP.nl

Een waarschuwende boodschap van Henk Binnendijk: "Onze kerken lopen niet voor niets leeg"

"Als u niet leert om een relatie met Jezus Christus op te bouwen door elke dag uit de Bijbel te lezen, heb ik geen vertrouwen in uw toekomst. Onze kerken lopen niet voor niets leeg," aldus Henk Binnendijk in een waarschuwende boodschap die hij onlangs uitsprak tijdens een mannendag.

"Eén van de belangrijkste oorzaken van kerkverlating is dat we kerkgangers niet leren dat er naast kerkgang ook persoonlijke omgang met God moet zijn. Toen Mozes met het volk Israël op weg was naar het Beloofde land waren er twee soorten voedsel: manna en kwakkels. De kwakkels vielen in de legerplaats, waar gelovigen bij elkaar bleven. Met andere woorden, gezellig kwakkels verzamelen in onze samenkomsten. Maar voor het manna moest iedereen de legerplaats verlaten.

In onze kerken moeten we mensen leren dat er een groot verschil is tussen religie en relatie. Een relatie heeft alles te maken met uw persoonlijke omgang met God. Als dat er niet is, leeft u van de kerkgang. Dat noemt de Bijbel kwakkels. Als het daarbij blijft gaat u in de toekomst geestelijk kwakkelen. In onze kerken leren we mensen te weinig om persoonlijk om te gaan met God. Dat is één van de belangrijkste redenen van kerkverlating.

Je gaat geestelijk dood als je het niet leert. Wat is het eerste en het grote gebod? 'Gij zult de Heere, uw God, liefhebben.' Waar moet dat uit blijken als we niet eens een kwartier per dag de tijd voor Hem hebben?"