Home >>> Jeugd en Jongeren >>> Verhalen >>> De juiste keuze maken is niet makkelijk, of?
PDF Afdrukken E-mail

De juiste keuze maken is niet makkelijk, of?

De school is weer begonnen en Anneke zit in groep 6. Nu heeft ze soms huiswerk. Dat vindt ze niet zo leuk. Weet je wat ze wel leuk vindt? Hockeyen, paardrijles, ballet en… ze gaat ook nog naar de muziekschool. Daar heeft ze fluitles. Ze mag altijd meedoen als de school een concert geeft. Dat betekent dan extra oefenen. Het wordt wel veel allemaal! Haar vader zegt: ‘Je bent er aan begonnen, nu doorzetten hoor. ‘s Morgens maar vroeg opstaan om je muziek te oefenen en volgend jaar moet je kiezen waar je mee door wilt gaan’. ‘s Avonds in bed ligt ze daar vaak over te denken. Met hockey kan ze toch niet stoppen? De anderen rekenen op haar, want ze is er altijd. Ze zit juist in zo’n goed team! Ophouden met paardrijden? Dan kan ze Blacky ook nooit meer borstelen en kammen. Zou ze dan nog wel in de manege mogen komen? Zou Blacky haar missen? Stoppen met dansen? Als ik niet meer ga, kunnen mijn vriendinnen ook niet meer, want ze rijden altijd met ons mee. En het is toch jammer als ze niet meer mee kan spelen in het orkestje. Zo ligt ze vaak te piekeren in bed.
Op een morgen als ze wakker wordt weet ze de oplossing. Het is zes uur, ze sluipt naar haar vaders bed. ‘Pap, pap, ik weet het. Ik ga volgend jaar niet meer naar school, dan heb ik overal tijd voor’. Slaperig wordt papa wakker, ‘Hè, wat is er, waar heb je het over?’ En dan vertelt Anneke waar ze ‘s avonds over ligt te denken. Papa moet heel hard lachen.
‘Och lieve kind, naar school gaan moet, dat kan niet anders. En dit hele jaar kun alle leuke dingen nog doen, daar kun je niet zo maar mee stoppen, dat begrijp ik best. En voordat je naar groep 7 gaat, maken wij samen een plan. Oké? Ga nu nog maar lekker even slapen want het is nog veel te vroeg om naar school te gaan.’

 

Uit: de methode voor kinderdienst Bonnefooi

Reda@ctie Service 58

Laatst aangepast op zondag, 28 januari 2018 16:42