Home
Welkom bij de R.K. Parochie H. Eligius Schinveld

Laatst aangepast op vrijdag, 22 juni 2018 15:44
 

Ongebondenheid in geloof leidt vaak tot zwervend bestaan

Met enig leedvermaak hoor je mensen wel eens zeggen dat de kerk steeds leger wordt. Als pastoor voel je de pijn en ook de onmacht omdat geloven en gemeenschap bij elkaar horen. Dit wordt door velen niet meer zo gezien, zoals bij het volgende citaat: "Ik ben geen kerkganger meer. De kerk zit voor mij in mijn ziel, ik ben erg gelovig en vind in het universum heel veel steun als ik erom vraag. Bidden en mediteren doe ik elke dag".

Lees meer...
 

Brood, keuze genoeg.

Als je een bakkerswinkel binnen gaat, sta je versteld van de verschillende soorten brood. Voor iedere smaak is wel wat te vinden. We weten ook dat vers brood heerlijk kan smaken, maar naarmate het ouder wordt, ruikt het muf en gaat zelfs schimmelen. Jezus noemt zichzelf het levend brood. Zijn woord veroudert niet en zijn leven blijft voedsel voor ieder die Hem zoekt. Het is niet te vinden bij de bakker, maar in de geloofsgemeenschap die bidt en samenkomt. Wanneer mensen verlangen naar het Brood uit de Hemel zullen ze merken dat het bijdraagt aan zingeving van het bestaan. De eucharistie is het mooiste geschenk.

 

Opbrengst Vastenactie 2018

Het project 'vakonderwijs in de school voor landbouw en techniek heeft € 44.458,17 opgebracht in de dekenaten Schinnen/Geleen en Sittard. De bedoeling was: een verbouwing en uitbreiding van een gedeelte van de opslagruimte tot keuken. Het installeren van keukenapparatuur, aankoop van leermiddelen, boeken, inventaris en audiovisuele en ICT middelen, maken van kippenrennen voor de Demo-velden bij de school door een lokale ondernemer, praktijkdocent en studenten van de cursus biologische landbouw. Inmiddels is de keuken klaar en zijn leermiddelen aangeschaft. Heel veel dank aan de mensen die gegeven hebben. Ook het volgend jaar hopen wij een beroep te mogen doen op uw goedgeefsheid. Dat is de wens van Ton Korsten-Korenromp. Voorzitter stichting 'geef de kinderen van Mpongwe een toekomst.