R.K. Parochie H. Eligius Schinveld

Nieuwe leerlingen maken

De vierde zondag van Pasen viert de katholieke kerk wereldwijd roepingenzondag. Een dag om speciaal te bidden voor de bijzondere roepingen, tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. Om mannen en vrouwen die hun leven in dienst willen stellen van Jezus Christus en zijn kerk. In navolging van de eerste leerlingen. Om het werk voort te zetten van de apostelen.

We lezen a.s. zondag in de Handelingen hoe zij nieuwe leerlingen maken door mensen te dopen. Onze kerk heeft ongetwijfeld nood aan nieuw vuur. Onze bisschop heeft het meerdere malen duidelijk aangegeven: de kerk zal naar buiten moeten treden. Zoals die eerste leerlingen. En dat begon met hun innerlijke overtuiging, met de kracht die ze van de heilige Geest ontvingen en natuurlijk ook met hun eigen keuze. Om ja te zeggen op de roepstem van God. Geloven in Christus is voor ons allen een keuze maken! Gelukkig leven we in een vrij land waarin iedereen zelf die keuze mag maken. Wie zich geroepen weet door Jezus Christus om Hem te volgen, mag daar in alle vrijheid een antwoord op geven. Als vader, als moeder, als echtgenoot, als ongehuwde, als religieuze, als priester en als diaken. Om op de eigen plek leerling van Christus te willen zijn. Om mee te bouwen aan zijn kerk. De kerk is als het lichaam van Christus. Een gezond lichaam groeit. Een lichaam dat ziek is, sterft af. Er zijn mannen en vrouwen gevraagd, vitale mensen in de kracht van hun leven. Om zich in te zetten. In onze parochies. Wie wordt in onze parochies priester? Diaken? Catechist? Religieuze? Een kerk die gezond is, groeit.

Deken Jack Honings.

De kerk is als het lichaam van Christus. Een gezond lichaam groeit. Een lichaam dat ziek is, sterft af. Er zijn mannen en vrouwen gevraagd, vitale mensen in de kracht van hun leven. Om zich in te zetten. In onze parochies. Wie wordt in onze parochies priester? Diaken? Catechist? Religieuze? Een kerk die gezond is, groeit.

Deken Jack Honings.